Friss árfolyamok >>

Nem akármilyen ország nyitott konzulátust Budapesten

2018. november 14. 16:28:00
78 év után újra van salvadori konzulátus Budapesten.

Bölcs Ádám, az újonnan kinevezett tiszteletbeli konzul fő célja, hogy a két ország között élő, működő kapcsolat alakuljon ki mind kulturális, mind kereskedelmi szinten.

Első közép-amerikai látogatásom alkalmával nagyon megragadott az ottani országok, különösen Salvador hangulata. Amikor hazatértem, és elkezdtem tanulmányozni a 6,2 millió lakosú Salvador történetét, azt tapasztaltam, hogy kevés a kapcsolódási pontja hazánkkal. Az első és eddigi utolsó konzul Zombory István 1925-től 1940-ig töltötte be ezt a pozíciót, azóta nincs hivatalos képviselete Salvadornak Magyarországon. Keveset tudunk egymás kultúrájáról, nem is beszélve a kereskedelmi kapcsolatokról, amiben bőven van potenciál – mondta.

A konzulátus vezetésével és a a tiszteletbeli konzuli feladatok ellátásával megbízott Bölcs Ádám személyét a magyar külügyminisztérium elfogadta. Az ünnepélyes megnyitón az ország bécsi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület doyenje és tagjai, a magyar diplomácia részéről pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa vett részt.

Kis focitörténelem

A közép-amerikai országhoz nem akármilyen szálon kapcsolódik Magyarország, ugyanis az 1982-es spanyolországi világbajnokságon 10-1-re vertük őket, ez a mai napig rekordnak számít, ugyanis egy vébémeccsen tíz gólt azóta sem sikerült lőni egy csapatnak.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás