Friss árfolyamok >>

Nagyon durva dolgot vágtak az izraeli miniszterelnök fejéhez

2018. június 11. 12:38:00
Igen erős reakciók érkeztek egy, egyébként szintén elég felháborító, izraeli javaslatra.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak.

Netanjahu szerint Izrael csak segíteni akar

A Youtube videómegosztóra feltöltött angol nyelvű üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa - szemben az általa kegyetlennek és  elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel - az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretne neki.

Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel, és azért csak interneten keresztül, mert - mint mondta - az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba. A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

Nemzetközi harag

A videóüzenetre hamar felfigyeltek a nemzetközi diplomácia köreiben is, s elsőként Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert késztette megnyilatkozásra, amit megrökönyödéssel fogadtak Izraelben. Az észak-koreai politikus Twitter-üzenetében bűnözőnek és büdös cionistának titulálta az izraeli kormányfőt, akit azzal vádolt, hogy a Gázai övezet lakóit öli.

Irán vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah szintén a Twitteren válaszolt. Hamenei a cionista rezsim gyerekgyilkos miniszterelnökének nevezte Netanjahut, aki szerinte bűncselekményeket követ el a Gázai övezetben és Jeruzsálemben.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás