Friss árfolyamok >>

Milliárdokat kaphatnak megújulóenergia-alapú beruházások

2019. szeptember 10. 10:56:00
Idén Magyarországon összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújulóenergia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszerben.

Napelem panelek az új pécsi fotovoltaikus erőműben az átadás napján, 2016. április 28-án. A több mint négymilliárd forintos uniós és állami támogatás segítségével megvalósult beruházásnak köszönhetően éves szinten akár 15 ezer tonnával is csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása. MTI Fotó: Sóki Tamás
Napelem panelek a pécsi fotovoltaikus erőműben (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Globálisan sokkal több a megújulóenergia-alapú beruházás, mint a hagyományos, és a költsége is egyre csökken - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A pályázható támogatások feltétele, hogy legyen a beruházáshoz megfelelő terület és hálózati csatlakozási lehetőség. Előnyt jelent, ha a pályázó kisebb támogatást igényel - mondta az államtitkár.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a napelemes projektek területi megoszlása országszerte egyenletes.

Nagykorúvá vált a megújuló alapú villamos-energia termelés - mondta Kaderják Péter.

Korábban az ITM azt közölte: további pályázatok várhatók, az éves támogatási keret 2020-tól 2,5 milliárd forintra nő. Az első pályázati felhívás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján érhető el.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás