Friss árfolyamok >>

Bejött Orbán terve: afrikai menedékközpontokat nyitna az EU?

2018. június 21. 17:41:00
Az EB az Európán kívüli központok létrehozásának gondolatát vizsgálja.

A menedékkérelmek elbírálására szolgáló központok észak-afrikai felállításának lehetőségét tanulmányozza az Európai Bizottság – mondta az uniós migrációügyi biztos. Dimitrisz Avramopulosz hozzátette: az nem azt jelenti, hogy a guantánamói fogolytáborhoz hasonlatos létesítményeket terveznek a menedékkérők számára.

Az uniós biztos elmondta, hogy a kérdésről az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és a Nemzetközi Migrációs Szervezettel egyeztetnek, az elképzelések alapján azonban ezen központokban döntenék el a szakértők, hogy a tengerből kimentettek közül ki jogosult nemzetközi védelemre és ki számít gazdasági bevándorlónak.

A politikus szerint ilyen létesítményeket nyújthatnának a jövőben például Algériában, Egyiptomban, Líbiában, Marokkóban, Nigerben vagy Tunéziában, ugyanakkor jelezte, hogy eddig egyetlen partnerország sem egyezett ebbe bele, noha a tervezet egyelőre nem is tartalmaz sok konkrétumot.

Orbán: Európának meg kell megvédenie magát

A visegrádi négyek és Ausztria is egyetért abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni a saját határait és biztonságot adni a polgárainak – mondta Orbán Viktor. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás