Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

Illegálisan pancsolták a pálinkát: több száz liter alkoholt foglaltak le

Egy Veszprém megyei településen jártak a NAV-osok.

Putyin pezsgőt bont - Trump belerúgott az amerikai érdekekbe

A Golán-fennsíkot érintő egyoldalú amerikai döntést követően Washingtonnak semmilyen jogalapja nem marad, hogy megkérdőjelezze Putyin krími hódítását. Ahogyan Pekinget sem kérheti számon a Dél-kínai-tengeri katonai lépések miatt és ezentúl egy szót sem szólhat, ha Erdogan fegyveresen annektálja a kurd területeket Irakban vagy Szíriában. Káncz Csaba jegyzete

Optimista a magyar gazdaság – valami mégis elromlott

Míg 2018 utolsó negyedévében folyamatosan emelkedett, 2019 első negyedévében csökkent a GKI konjunktúraindexe.

Trump felkavarta az állóvizet: a Krím orosz fennhatóságát is elismeri?

Donald Trump hirtelen elismerte a Golán-fennsík Izraelhez tartozását, 52 évvel azután, hogy azt Izrael elfoglalta. Nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlatban az egyes területek tényleges és elismert státusza, aminek megvan a morális alapja, csak éppen megoldás nincs a problémára. Legközelebb ki, mit ismer el?

Matolcsyék összeülnek a héten - mi történhet?

A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank kamatmeghatározó ülése lesz, emellett munkaerőpiaci, kereseti statisztikák is megjelennek.

May napjai meg vannak számlálva: megbuktatják a miniszterelnököt?

A brit pénzügyminiszter szerint katasztrófával érne fel, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül szűnne meg.

Orbán keményen nekitámadt Brüsszelnek és mindenkit szavazni hívott

Orbán interjút adott a közmédiában, a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában járt. Itt mindenkit arra kért, hogy menjen el szavazni az európai parlamenti választásokon, emellett pedig ismételten szidta Brüsszelt egy sort.

Kiosztott egy bókot Orbán Viktornak a volt francia elnök

A francia elnök szerint Európa még sosem volt ennyire megosztott. Ugyanakkor szerinte az Orbán-kormány tiszteletet érdemel.

Elkészült a titkos jelentés, amelyen eldőlhet Trump sorsa

A Mueller-jelentésből kiderül, hogy összejátszott-e Donald Trump az oroszokkal. A dokumentumot egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

Megatüntetés kezdődött Londonban a Brexit ellen

Becslések szerint több százezren tüntetnek a brit fővárosban a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért.

Nyomoz a TEK a Ferihegyen elfogott terrorista ügyében

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálja a terrorizmus miatt pénteken őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

Elárulta Orbán Viktor, kivel kötne szövetséget Nyugaton

Afrikai invázió fenyegetheti Európát, ezért nem szabad megvárni, amíg a baj idejön - mondta a magyar miniszterelnök egy mai konferencián. Beszélt arról is, hogy a nyugati soft power széttépi a hozzá hasonló politikusokat, és még senkinek sem volt olyan rossz reputációja Nyugaton, mint neki. Szerinte Magyarországnak szüksége van egy nagy szövetségesre: Olaszországra.

Választás: hétfőtől kopogtat a postás az ajtónkon

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak a májusi európai parlamenti választásról szóló értesítőt.

Bízott az Orbán-kormányban, de kiábrándult: beolvasott a NER-nek az olasz történész

Stefano Bottoni 2010-ben még bízott a Fideszben, de a 2014 utáni események elriasztották. Szerinte Magyarországon félautoriter rendszer jött létre, és aki betagozódik, annak tartania kell a száját. Törzsi logika működik, és a közügyekben olyan falak vannak, amiket szinte lehetetlen áttörni. A történész úgy véli, hogy a politika már a tudományos világba is behatolt.

A Fed szilárdan laza – de ezzel kockáztat is

A piaci várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi ülésén és az azt követő sajtótájékoztatón kitartott szilárdan laza (az alacsony kamatok felé hajló, “galamblelkű”) üzenetei mellett. Ám ezzel azt kockáztatja, hogy kevés mozgástere marad a manőverezésre. Anna Stupnytska, a Fidelity International közgazdászának írása.

Három súlyos kihívással néz szembe Japán

Japán népessége elöregedőben, a születésszám alacsony, az ország most nyit a bevándorlók felé, akik eddig leginkább a környékbeli ázsiai országokból jöttek. A távol-keleti ország nem is olyan rég egyeduralkodó volt a térségben gazdaságilag, most viszont Kína átvette ezt a szerepet, amit a szigetország igen komoly kihívásnak tekint.

A nap képe: mutatjuk, kikkel bratyizott Orbán Viktor Brüsszelben

A magyar kormányfő a szlovák és a cseh kormányfővel csevegett az EU-csúcs mai ülése előtt.

Erdély és Dél-Tirol száz év után: a történelem démonai kopogtatnak

Egy dél-tiroli újságíró szerint a jelenlegi olasz kormány az EU elhagyásán dolgozik, márpedig az EU nélkül fatális folyamatok indulhatnak el, belobbantva a térséget. A magyar parlament a székelyföldi autonómia ügyében óriási esélyt szalasztott el 2005-ben. A valódi magyar nemzeti érdek az EU-nak nevezett európai békeprojekt megóvása, annak számos hiányossága ellenére is. Káncz Csaba jegyzete.

Kim Dzsongun visszahívta a képviselőket: kicsit távolabb került a békekötés

Észak-Korea visszahívja képviselőit a Keszongban lévő Korea-közi összekötő irodából - közölte a dél-koreai egyesítési minisztérium.

Brexit-krimi: elhalasztották a kilépést, de Brüsszel nem tárgyal többet

Március 29. helyett április 12-én vagy május 22-én lépnek ki a britek az EU-ból. Vagy máskor. A megállapodás újratárgyalását ugyanakkor kizárja az EU.