Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

Hogy kerül egy plakátra Kövér László és David Attenborough?

Vasárnap 9 párt, pártszövetség indul az európai parlamenti választáson. Videós összeállításunkban ezúttal azt néztük meg, hogy a pártok milyen vizuális eszközöket, plakátokat vetettek be az utcákon, közösségi médiában az utóbbi hetekben. Szlogenek, üzenetek és kampányarcok a Mi Hazánk Mozgalomtól a Kétfarkú Kutya Pártig.

May bemondta: újabb Brexit-népszavazás jöhet

A kérdésről a parlament dönthet.

Elhunyt a Forma 1-es legenda - Niki Lauda emlékére

A Trend FM műsorában Szabados Gábor sportközgazdásszal elevenítették fel a legenda versenyzői életútját és későbbi üzleti tevékenységét.

Kapott 500 új autót a rendőrség

Beszerzésük 4,08 milliárd forintba került.

Ibiza-gate: ezen a banánhéjon csúszott el az osztrák alkancellár

Heinz-Christian Strache bizalmasa, Johann Gudenus folyékonyan beszél oroszul, kiterjedt oroszországi kapcsolatokkal bír, felesége is figyelmeztette a veszélyre, mégis beleesett az ibizai csapdába. A videó készítői valószínűleg rajta keresztül szervezték le a találkozót az állítólagos orosz oligarcharokonnal. A botrányba nem csak ő és Strache bukott bele, hanem az egész osztrák kormány – és lehet, hogy ez még csak a kezdet.

Apadt a hiány: több adó folyt be az államkasszába, mint tavaly

102,9 milliárdos többlet lett áprilisban, ezzel a négyhavi hiány 39 milliárd forint volt.

A magyarok harmada nem nyaral idén

A népesség tizede pedig soha nem utazik el kikapcsolódni egy friss kutatás szerint.

A kanyarban már ott a lassulás - mit várnak Magyarországtól?

Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre az OECD legfrissebb, kedden megjelent előrejelzése szerint.

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Az elmúlt napokban az amerikai titkosszolgálati vezetők sorban találkoztak a nagy amerikai cégek főnökeivel az USA több pontján és titkos információkkal bizonygatták, hogy miért veszélyes Kínával üzletelni. Kína a múlt héten három Amerika-ellenes háborús filmet adott le, Hszi elnök pedig tegnap politikailag célzott látogatást tett egy ritkaföldfémet bányászó üzemben. Káncz Csaba jegyzete

Úgy sorvadnak a beruházások a Brexit miatt, mintha recesszió lenne

A Bank of England egyik vezetője példátlannak nevezte a helyzetet.

Pár éven belül 40 százalékkal is megdrágulhat a tojás

A boltláncok leállnak a ketreces tyúktartásból származó tojások értékesítésével, a szabadtartásos vagy mélyalmos tojás előállítása viszont költségesebb, a differencia pedig a fogyasztókon csapódik majd le, írja a Magyar Nemzet.

Bejött 3,4 millió bevándorló Európába, és neked még csak nem is szóltak

Melyik az a népcsoport, amelynek tagjaiból 1990-ben még csak 1,2 millióan éltek Európában, 2017-ben pedig már 4,6 millióan? Ha válaszolt a kérdésre, könnyen lehet, hogy rossz választ adott. Erről a kontinensről ugyanis még csak szó sem szokott esni errefelé.

Megérték a milliárdok: már csak 280 napot kell térdprotézisre várni

Persze, ha nem tetszik, hogy sokat kell várni, a beteg elmehet egy másik kórházba is.

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Azt már tudjuk, hogy az osztrák kormány belebukott az osztrák alkancellárról titokban készült ibizai videóba. Az is egyértelmű, hogy profik csalták csapdába Heinz-Christian Strachét, és nyilvánvalóan politikai céllal tették ezt. De kik állhatnak a háttérben, és pontosan mi vezérelhette őket? Számba vettük a legvalószínűbb forgatókönyveket.

Már szavazhat: mi a legnagyobb gond Magyarországon?

Az előző szavazásnál elsöprő többségben voltak azok, akik a hivatalosnál magasabb inflációt becsültek áprilisra. Most nem kevesebbet kérünk az olvasóktól, mint hogy megnevezzék, mi a legnagyobb probléma az országban.

Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében

A sikeres titkosszolgálati akció súlyos csapás Putyin európai terveire és komoly figyelmeztetés a magyar kormánypárt számára. A Fidesz és az FPÖ között páratlanul szoros kapcsolat alakult ki. Mindkét párt vezetői az orosz érdekek mentén avatkoznak bele a feszült balkáni politikai folyamatokba.

Új korszak kezdődött Ukrajnában – az elnök szétkergeti a kormányt

Letette a hivatali esküt hétfőn a parlamentben Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, majd beiktatási beszédében bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet.

Akár börtönbe is zárhatják a bukott alkancellárt?

Lehetnek büntetőjogi következményei a Strache-ügynek.

Trump: "ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz"

Az amerikai elnök Twitteren fenyegetőzött, miután rakéta csapódott be a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett.