Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

A nap képe: jobbegyeneseket osztogatott Boris Johnson

A brit kormányfő a manchesteri Jimmy Egan’s Boxing Academyt látogatta meg.

Trump jóváhagyásával kerekedik ki Izrael

Száznyolcvan fokos fordulatot vett az amerikai külpolitika a Közel-Kelet leginkább robbanásveszélyes régiójában Trump elnöksége alatt. Szembe menve az oslói békefolyamattal és a nemzetközi határozatokkal az USA egymás után ismeri el Izrael fennhatóságát a megszállt területeken. Legutóbb a Ciszjordániában létesített telepekről jelentették ki, hogy azokat nem tekintik a nemzetközi joggal összeegyeztethetetlennek.

Nem változott a 0,9 százalékos MNB-alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak. Az indoklást a 15 órakor megjelenő közleményből tudhatjuk meg.

Új szövetség: a bolgár és a szerb most már tényleg két jóbarát?

A Balkánon a legnagyobb marakodás a testvérnépek között folyik. A bolgárok viaskodnak a macedónokkal és a szerbekkel, a szerbek nem kedvelik a bosnyákokat és a horvátokat, a horvátok nem imádják a szerbeket és a szlovénokat, a szlovénoknak borsódzik a hátuk, ha a horvátokról van szó.

Újabb bukott Willkommenskultur – politikai földrengés Svédországban

A bevándorlás-ellenes svéd párt először előzte meg a kormányzó Szociáldemokratákat a közvéleménykutatásokban. Az 1950-es évek óta először a Svédországból átáramló szervezett bűnözői csoportok miatt Dánia határőrizetet vezetett be. Káncz Csaba jegyzete.

A következő két évben is robosztus növekedést vár Magyarországtól a Moody's

A hitelminősítő előrejelzése szerint a GDP növekedési üteme lassulni fog ugyan, de 2020-ban és 2021-ben is 3,2 százalék körül lesz.

Jövő évtől az egész országban bedurrantják a Munkaerőpiaci reformprogramot

Tavaly augusztusban indult, jelenleg 15 megyében fut, és 50 ezer embert segített munkához, mondta Varga Mihály.

Lecsapnak azokra, aki csal a katával

A munkaerő-kölcsönzőknél van a legnagyobb kupleráj, de a médiában dolgozók sem lehetnek nyugodtak. Parragh László, az MKIK elnöke avat be a részletekbe.

Mégis független Orbán Viktortól? Átengedte Várhelyit az EP

A magyar uniós biztosjelöltet ma végül jóváhagyta az EP szakbizottsága.

Ma délután dőlhet el Várhelyi sorsa az EP-ben

Máig kellett válaszolnia Várhelyi Olivérnek az Európai Parlament szakbizottságának újabb kérdéseire, amelyek a magyar kormányhoz fűződő viszonyát firtatják. Az extra körre azért volt szükség, mert a baloldali és liberális képviselők múlt heti meghallgatásán politikai aggályok miatt elkaszálták a magyar biztosjelöltet. Most viszont jó eséllyel jóváhagyják a kinevezését, ellenkező esetben ugyanis januárig csúszhatna a von der Leyen-bizottság beiktatása.

A nap képe: sorra gyilkolják a tüntetőket Bolíviában

Már legkevesebb 23-an vesztették életüket Bolíviában az elnök, Evo Morales lemondatása miatt kitört tüntetésekben.

228 milliárd forint az államháztartás hiánya

A harmadik negyedéves adat a GDP 1,9 százaléka.

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Még a fél évet sem élte meg Moldova első reform-párti kormánya. A szálakat Igor Dodon elnök mozgatja, akinek volt pártját havi 1 millió dollárral támogatja titokban a Kreml. Káncz Csaba jegyzete.

Sok vidéki kórházból elfogyott az orvos, a kormány most bezáratná az intézményeket

A Népszava birtokába jutott kormányzati munkaanyag jelentős átszervezéseket javasol az egészségügyben.

Az önkormányzatiság csorbul, de az építési engedélyezés nem változik

Az önkormányzatiság csorbul az elsőfokú építésügyi hatósági jogkörök kormányhivatalokhoz telepítésével, de az építkezőknek alig lesz érzékelhető a változás.

Orbán Viktor: "mi vagyunk Európa jövője"

Mármint nem egyedül mi, magyarok, hanem úgy egyáltalán Közép-Európa. A miniszterelnök Prágában beszélt, a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Jóval nagyobb minimálbér-emelés jöhet 2020-ban az eddig vártnál

A nyolc-nyolc százalék helyett két számjegyű emelkedés várható a minimálbérnél és a garantált bérminimumnál is a Magyar Nemzet szerint.