Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

Szijjártó tombol: óriási a botrány egy hangfelvétel miatt

Nem nagyon múlik el olyan hét, hogy valakivel össze ne rúgná a port a magyar külügyminiszer.

Kiderült, mire készül a Jobbik

Vona Gábor elárulta, mit akarna, ha ő lenne a miniszterelnök.

Erre kíváncsi minden magyar: te mennyit keresel és mire költöd?

Jövő héten ezekre a kérdésekre is választ kapunk. Ez vár ránk a következő néhány napban.

Ilyet se csináltak még az oroszok: így áll az elnökválasztás

Az oroszok a szavazófülkében vannak. Már most látszik, megdől a választáson való részvétel.

Putyin ma lekörözi Leonyid Brezsnyevet

Megnyíltak a szavazóhelyiségek, este jönnek az első előzetes eredmények arról, mekkorát nyert Putyin az orosz elnökválasztáson.

Tovább hullanak a fejek Trump körül - újabb embert tettek lapátra az FBI-nál

Ezúttal a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatóhelyettesét menesztették az orosz beavatkozás gyanúja miatt.

Új olajország születik, eddig kakaó-nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Átformálná Európa jövőjét Merkel és Macron - mégsem lesz közös pénzügyminiszter?

Közös reformokat készül bemutatni a francia és a német vezetés, a közös pénzügyminiszter gondolata azonban úgy tűnik, lekerül az asztalról.

Egyre többet eszünk ebből a húsból - tényleg hatott az áfacsökkentés?

Az elmúlt években megduplázódott az ágazat támogatása, a fogyasztás növekedését pedig a lakosság növekvő jövedelme táplálja.

Szomorú fordulatot vett a brit-orosz válság

Miután Theresa May brit kormányfő szerdán bejelentette 23 orosz diplomata kiutasítását, most Oroszország is kiutasított ugyanennyi brit diplomatát.

Ezeknek az országoknak van nukleáris fegyvere – összesen majdnem 15 ezer darab

A koreai válság során sok szó esik a nukleáris fegyverekről, hisz úgy tűnik, először kerül olyan rezsim kezébe az eszköz, aki teljesen kiszámíthatatlan. Nézzük, kinek van még, mennyi, és mikor hajtottak végre kísérleteket?

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

A brit külügyminiszter igen súlyos váddal illette az orosz elnököt, mégpedig azzal, hogy személyesen ő rendelte el az Angliában elkövetett idegméreg támadást egy volt orosz kettősügynök és lánya ellen. Putyin közben a vasárnapi elnökválasztásra készül, ahol népe jó eséllyel megjutalmazza egy újabb ciklussal az elmúlt tizennyolc év után.

Hiába kapálódzik Trump, Amerika már Kína farzsebében van

Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban.

Egymás torkának esett Moszkva és London - Putyin megtorlásra készül?

Tovább göngyölödik a Szkripal-ügy, a megmérgezett kettős ügynök ügyében maga Vlagyimir Putyin dönthet személyesen a Nagy-Britannia elleni válaszlépésekről. Az már biztos, hogy a két ország kölcsönösen diplomatákat utasított ki, kérdés csupán az, hogy megállnak-e itt, vagy esetleg további romlás várható-e a brit-orosz kapcsolatokban.

El sem hiszed, mire hivatkozva építenek újabb hatalmas határkerítést

Állategészségügyi indokokra hivatkozva akar Lengyelország egy olyan hosszú kerítést építeni keleti határaira, amely a világ egyik leghosszabb ilyen építménye lehet. Történetesen éppen Keletre, ősellenségei, az oroszok és fehéroroszok felé. Vajon emberek, vagy fertőző vaddisznók ellen készül valójában?

Mindenki jó nagyokat rúg ma az oroszokba

Az Egyesült Államok újabb szankciókat léptetett életbe Oroszország ellen, az ottani választások befolyásolására irányuló kísérletek miatt. Négy nyugati nagyhatalom pedig felszólította Moszkvát, vizsgálja ki a Nagy-Britanniában történt ideggáz-támadást.

Vigyázz, akkora ítéletidő jöhet, mint 2013. március 15-én

Nagy széllel fagyos levegő érkezik Magyarország térségébe, s ónos esőre, havazásra is számítani kell az ünnepi hosszú hétvége további részében. Az ország jelentős részén szélsőséges időjárásra kell felkészülni, ezért azt javasolják: szombat délutántól, aki csak teheti, ne induljon útnak.

Berlin és a no-go zónák – iskolai vérengzések Európa közepén?

Ha nincs lőfegyver, akkor a kés is jó? Csak Berlinben hét késeléses támadást regisztrálnak – naponta. Az elkövetők jelentős része kiskorú, sőt gyerekkorúak is vannak köztük. A helyi lap hosszú sorozatot indított a város veszélyes helyeiről. A hivatalos statisztikák viszont 2017-re javulást mutattak 2016-hoz képest.

Ezzel zsaroljuk majd az együttműködést megtagadó menekültországokat

Az Európai Bizottság új jogszabályt készít, amely lehetővé teszi, hogy amely országok nem akarják visszafogadni az EU-ból kiutasított állampolgáraikat, azoknak kevesebb vízumot adnak ki. Egy hasonló kísérlet Banglades kapcsán bevált, így általánossá tennék a gyakorlatot. Durva kínzásokról érkeztek hírek Líbiából.

Larry Kudlow lesz Donald Trump új gazdasági főtanácsadója

Larry Kudlow konzervatív közgazdász és televíziós műsorvezető lesz Donald Trump amerikai elnök gazdasági főtanácsadója.