Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

Vészjósló figyelmeztetés: tényleg baj lesz a britek háza táján

Aggódik az EU Brexittel foglalkozó főtárgyalója.

A nap grafikonja: most tényleg eljött a gazdasági visszaesés ideje?

Ha az amerikai kamionokat nem pakolják meg, kezdhetünk aggódni. Márpedig két év után először most nem igazán pakolták meg őket...

Az Európai Bizottság figyelmeztet: kockázatos a letelepedési kötvény

Az Európai Bizottság szerint ezek a programok komoly biztonsági kockázatokat jelentenek, aggályosak a pénzmosás és az adóelkerülés elleni küzdelem szempontjából, továbbá nem eléggé átláthatóak.

Öt ok, amiért idén sem bukik meg az Orbán-kormány

Míg az ellenzék egysége törékeny és a szakszervezetek gyengék, addig Orbán Viktor politikailag erős, uralja a médiát, ráadásul a gazdaság is virágzik. Emiatt a kormány a túlóratörvény-ellenes tüntetésekbe sem fog belebukni, írja a Handelsblatt. A német lap szerint a törvényt a szakemberhiánnyal küzdő külföldi cégek érdekében hozták, és bár néhány szakszervezet általános sztrájkkal fenyeget, ettől a német cégek nem rezzentek össze.

Putyin azonnal lezárná a háborút – ma Erdogan lobbizik nála

Putyin akár már holnap véget vetne a szíriai háborúnak, hiszen az oroszok 53 százaléka a romló gazdasági viszonyok miatt elzavarná a Medvegyev-kormányt. Iszlamista hevületükben a törökök sokáig nem értették meg, hogy az arab világban súlyos feszültségekkel terhelt az ottomán történelmi örökség. De kivel találkozott titokban az izraeli hírszerzés vezetője?

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak. Kína azonban most szembesül egy számunkra már ismerős problémával: senki sem akar már a gyárakban dolgozni, aki igen, az pedig sokkal több fizetést követel.

Amerika a vonalban: fontos emberrel telefonált Orbán Viktor

Orbán-Trump találkozóról továbbra sincs szó, de Mike Pompeóval összejöhet egy találkozó.

Oroszország lassan tényleg lezárná a második világháborút

Putyin szeretne végre békét kötni Japánnal, de a japánok szerint 70 év után nem lesz könnyű.

Az EMMI-nél nem tudták, hogy már nem lehet Erzsébet-utalványt rendelni?

Tavaly novemberben szerződtek a forgalmazóval, amely idéntől nem forgalmazza az utalványokat, mert az adószabályok kicsinálták az üzletet.

Brexit: kemény fenyegetéssel állt elő Brüsszel

Tárgyalás, tárgyalás, tárgyalás – ez Theresa May javaslata a patthelyzet feloldására Brexit-ügyben. A brit kormányfő a kilépés elhalasztását és az újabb népszavazást is ellenzi. Az EU viszont nem akarja újratárgyalni az egyezményt, így folyamatosan nő a megállapodás nélküli kilépés esélye. Brüsszel most arra figyelmeztetett, hogy ez a fizikai határ visszaállítását eredményezné Írország és Észak-Írország között.

Meddig nőnek még a magyar fizetések?

Idén is marad az erőteljes bérnövekedés a makrogazdasági elemzők szerint, bár a tavalyinál valamivel mérsékeltebb ütemben.

Dagad a botrány: újabb kínai nő vár génmódosított babát

Ho Csian-kuj kínai kutató óriási botrányt kavart tavaly, amikor bejelentette, hogy génszerkesztéssel nyúlt bele egy terhességbe. A kínai hatóságok most megerősítették, hogy egy második olyan asszony is gyereket vár, aki részt vett a programjában. És egyúttal megállapították azt is, hogy a tudós teljesen törvénytelenül járt el.

Te észrevetted, hogy ennyit nőttek a magyar fizetések?

Jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, így alakultak a novemberi fizetések.

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

A zöld lámpa a német nagypolitikától csak most jött, holott a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelent. Noha a berlini kormányzat jó ideje azon dolgozik, hogy egy külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, Kölnben az európai iszlám konferencia résztvevői ezt elvetették.

Annyira megy a Brexit, hogy May most Új-Zélanddal kötött alkut

Nagy-Britannia megállapodásokat írt alá a szigetországgal, hogy szavatolja a zökkenőmentes kereskedelmet.

Az Édenkert nincs többé - drámai beszédet mondott David Attenborough Davosban

A legendás természetfilmes a klímaváltozás veszélyeire hívta fel a figyelmet a 49. Világgazdasági Fórum előestéjén, kiemelve, hogy a ma ismert gazdasági modelleknek meg kell változniuk, különben nem lesz már bolygó, ahol javakat lehetne termelni.

May nagy bejelentést tett - az angliai magyarok örülni fognak

Mégsem fizettetnek több mint 20 ezer forintot a britek a tartózkodási kérelmek benyújtásáért.

Komoly kihívó szállt be a versenybe - ő lehet majd Trump ellenfele?

Megjelent egy újabb komoly kihívó a demokrata elnökjelöltségért folytatott harcban.

A nap képe: elképesztő alak jelent meg a tüntetők között

Hétvégén már tizedjére tiltakoztak Franciaországban a sárgamellényesek, ezúttal a "sárgamellényes lovag" is megjelent.