Friss árfolyamok >>

Makro / Külgazdaság

A kínai álom: hogyan emelkedett ki több százmillió ember a nyomorból?

Azon talán senki sem lepődik meg, hogy alapvetően Kína még mindig sokkal szegényebb, mint az Egyesült Államok. Csakhogy a gazdasági bizalmi mutatókban már egyértelművé kezd válni a kínai fölény, ráadásul hirtelen több 100 millióan kiemelkedtek a szegénységből. Az ázsiai országban kitört a hurráoptimizmus, és nem igazán látszik, hogy ennek mi fog gátat szabni.

Áll a bál a szomszédban a Sorost gyalázó kommentek miatt

Soros Györgyöt bíráló kommentek árasztották el az osztrák sajtót és közösségi médiát a milliárdos bécsi látogatása miatt. A helyi oktatási miniszter szerint nem kell velük foglalkozni, mások viszont ellenlépéseket követelnek.

Harmadával nő a köztisztviselők bére januártól

A kormány elfogadta az erről szóló törvénytervezetet.

A magyarok szerint az egészségügy és a korrupció is nagyobb probléma a menekülteknél

Felmérés készült arról, hogy mit tartanak az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának a magyarok.

Menekültstátuszt kapott Nikola Gruevszki

Lapinformáció szerint menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak.

Nem számít, hogy elszállnak az árak: Matolcsyék döntöttek

A 6 éves csúcson járó infláció ellenére továbbra sem nyúlt az alapkamathoz a Monetáris Tanács. Mindenki erre számított, a jövő azonban messze nem ilyen egyértelmű.

Óriásit esett a menedékkérők száma Magyarországon

Miközben a magyar kormány folyamatosan a migránsveszéllyel kampányol, addig az Európát elérő menedékkérők száma évek óta csökken, és töredékére olvadt a Magyarországon menedékkérelmet benyújtó személyek száma is. A bevándorlók túlnyomó többsége továbbra is elkerüli hazánkat. Érdekesség ugyanakkor, hogy a migránsellenes kampány ellenére mi vagyunk az egyik legbefogadóbb ország a térségben.

300 millió forintért venne festményeket az MNB

Egy műalkotás megvétele már lezárult, azért 19 millió forintot fizetett a jegybank.

Végleg a szakadékba lökhetik az óriási olajvagyonon ülő országot

Hamarosan felkerülhet Venezuela egy olyan listára, ami még súlyosabb válságba taszíthatja.

Putyin dührohamot kapott – ízekre szedik az orosz hírszerzést

A brit biztonságpolitikai gépezetet a jelek szerint nem befolyásolták negatívan a Brexit keltette kaotikus politikai folyamatok. Az utóbbi pár hónapban akkora pofonokat osztottak ki az orosz katonai hírszerzésnek, hogy azok a mai napig nem tértek magukhoz.

Szijjártó örül: sikerül elérni a kormány célját?

A helyzet jelenlegi állása szerint reális esély van a magyar célkitűzések teljesülésére az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának folyamatában - jelentette ki Szijjártó Péter.

Weber megnevezte legnagyobb ellenfelét

A nacionalizmussal venné fel a harcot az EPP csúcsjelöltje.

A nap képe: így örült az új vezetéknek Orbán két cimborája

Elkészült az orosz gázt Törökországba és Európába szállító új gázvezeték tengeri szakasza.

Élet a Brexit után – minden bevándorló egyenlő lesz?

A brit miniszterelnök szerint a Brexit után az uniós tagországokból érkező munkavállalók nem állhatnak majd be mások elé „a sor elejére”.

Nagy hepaj lett Ausztriában Orbán mumusának látogatásából

Néhány héten belül benyújthatja a CEU akkreditációs kérelmét Ausztriában. Az ügyben Soros György tegnap az osztrák kancellárral tárgyalt, ma pedig az oktatási miniszterrel fog egyeztetni. Osztrák lapok szerint az intézmény Magyarországon nagy nyomás alatt áll, ezért költözhet át Ausztriába. Az amerikai milliárdos vizitje nagy vihart kavart az osztrák újságok fórumain és a közösségi médiában.

Belehúztunk: nagyot zuhant az államadósság

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Putyin tőrbe csalhatta Orbánt – a Fehér Házat el is lehet felejteni

A Gruevszki-ügy valószerű forgatókönyve, hogy a menekülést nem kizárólag a magyar titkosszolgálat szervezte, hanem bizony Moszkva lehetett a művelet karmestere fehérorosz és szerb segédlettel. A Kreml pedig aztán a szaftos részletek kiszivárogtatásával ráhúzhatta a vizes lepedőt Orbánra, hiszen nyugati alternatívái bezáródásával így még inkább ráutalt lehet Moszkvára. Káncz Csaba jegyzete.

Az olasz kormány még magyar barátaira sem hallgat

Az olasz kormány megtagadta, hogy módosított költségvetést nyújtson be Brüsszelnek, ragaszkodik a korábban tervezettnél magasabb költségvetési hiányhoz. Eközben Magyarország példásan szigorú költségvetési és adósságkezelési kérdésekben, melynek fontosságát a jegybankelnök nemrég hangsúlyozta.

Ez lesz az utolsó esély, hogy idén felminősítsék Magyarországot

A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, az idén immár másodszor, és ezzel be is fejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.

Kiszivárgott egy javaslat: bekeményítenek a menekültek ellen

Elég jelentős változtatásokra készülnek Németországban, legalábbis a Bild am Sonntag értesülései szerint. A szövetségi belügyminisztérium még nem nyilvános javaslatcsomagjára hivatkozva azt írták, hogy a kitoloncolások számának növelése érdekében egy sor szigorításra lehet számítani a közeljövőben.