Friss árfolyamok >>

Belepte a hó Magyarországot – meddig tart ki a fehérség?

2018. december 15. 12:26:00
December derekán beköszöntött a tél.

A Clark Ádám tér 2018. december 15-én (Fotó: Privátbankár.hu/Valkai Nikoletta)
A Clark Ádám tér 2018. december 15-én (Fotó: Privátbankár.hu/Valkai Nikoletta)

Ma országszerte havazni fog, a legtöbb hó a déli, délkeleti tájakon hullhat, ahol helyenként intenzív havazás is lehet.

Élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik az északias szelet, emiatt ezeken a területeken hófúvás is előfordulhat. A csúcshőmérséklet -1, +1 fok körül alakul.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint vasárnap keleten tarthat ki legtovább az egyre gyengülő havazás. Máshol felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 0, -5, a havas délnyugati tájakon -6, -8 fokig hűlhet a levegő. Kora délután -1, +2 fok lesz.

Hétfőn ismét felhősebb időre készülhetünk. Kisebb havazás előreláthatólag délen és keleten fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. Csípős reggelre ébredhetünk, a derültebb, vastag hóval borított déli tájakon -10, -12 fok is lehet. Délután -3, +1 fok valószínű.

Kedden nyugaton naposabb, keleten felhősebb idő lehet további kisebb havazással. Az északias szél gyenge, mérsékelt lesz. A csúcshőmérséklet -1, +3 fok között alakulhat. Szerdán többnyire felhős, hideg időre van kilátás.

Dolgoznak a hómunkások

A Fővárosi Közterület-fenntartónál péntek este 22 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe. A nem sokkal dél előtt kiadott közlemény szerint jelenleg 70 jármű végzi a fő- és közösségi útvonalak takarítását. A főutak sónedvesek, latyakosak, a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően tudják megkezdeni.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy a megváltozott téli útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek. Az ingatlantulajdonosokat pedig arra kérik, hogy ahol szükséges, az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Csúszik a járda? Fel ne sózza! 50 ezerre büntethetik érte >>>>


Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás