Friss árfolyamok >>

Nem találja az állam a letelepedési kötvények egy részét

2018. december 21. 12:24:00
Közel két és fél éves pereskedés után a G7 újságírója megkapta az az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) a letelepedési kötvényprogrammal kapcsolatos adatokat.

Ezekből kiderült egyebek mellett az, hogy a Fidesz-közeli, egy kivételével offshore helyszíneken bejegyzett közvetítő cégek mostani árfolyamon számítva 162 milliárd forintot tettek zsebre az Orbán-kormány tömeges bevándorlási programjának köszönhetően.

Ebből 102 milliárd volt a szolgáltatási díj, amit a külföldiek fizettek és 60 milliárd forint volt a kamat, amit a magyar adófizetők állnak. Az első állampapír-sorozatok tegnap jártak le, a magyar állam 34,7 milliárd forintot utalt olyan cégek számlájára, amelyek a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Cipruson, Máltán és Szingapúrban vannak bejegyezve. Az offshore cégek karácsonyi ajándékához a magyar adófizetők több mint négymilliárd forinttal járultak hozzá.

Szintén kiderült, hogy nincs összhangban az ÁKK és a bevándorlási hivatal statisztikája: 332 állampapír hiányzik a rendszerből. Az adósságkezelőnél 6543 személy nevében jegyeztek le kötvényt az elmúlt négy évben, a bevándorlási hivatalnál azonban csak 6211-ről tudnak. Ezt részben magyarázhatja a két szervezet eltérő adatforrása, ám a G7 becslése szerint mintegy 30 kötvény fizikailag is hiányzik.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás