Friss árfolyamok >>

Észbe kaptak a szülők: hirtelen nagyon népszerű lett a babakötvény

2018. szeptember 20. 08:00:00
Inkább a Magyar Államkincstárhoz viszik át a gyerek megtakarítását a családok.

Megugrott a kamata és a népszerűsége is az idén a Babakötvénynek. A tavalyi 10,4 milliárdnál az idén több pénz folyhat be a Start-számlákra, amelyekből egyre többet visznek át a bankoktól a kincstárhoz - írja a Világgazdaság.

A Magyar Államkincstár a napilappal közölte: augusztus végén már több mint 159 ezer Start-értékpapírszámlát vezettek a kincstárnál, ezeken 47,6 milliárd forint halmozódott fel.

Tavaly összesen 10,4 milliárd forintot fizettek be a hozzátartozók vagy mások a gyerekek számláira, az idén ez az összeg várhatóan nőni fog, hiszen az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint hét hónap alatt, július végéig már több mint 8,4 milliárd forinttal nőtt a Babakötvény-állomány.

Inkább a kincstárnál

A Babakötvényt kizárólag az államkincstári Start-számlákra lehet megvásárolni. Ilyen számlákat vezetnek a hazai hitelintézetek is, ezek száma viszont folyamatosan csökken. A bankok és takarékok az alacsony kamatkörnyezetben már évek óta nem tudnak versenyezni a Babakötvénnyel, így egyre többen viszik át a gyerekek megtakarításait a kincstárhoz. Tavaly 1128 számlahordozás volt, az idén már 1210-en váltottak.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás