Friss árfolyamok >>

Bombaként robbant az új szuperállampapír

2019. július 10. 11:45:00
Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a június elején bevezetett Magyar Állampapír Plusz.

2019. első félévében több mint ötszázmilliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya. A teljes mennyiség meghaladja a 8200 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az év második negyedévében 570,7 milliárd forintos állománybővülés után 8067,9 milliárd forintra emelkedett a lakossági forint állampapírok állománya. Az euró alapú állampapírral együtt a teljes mennyiség 8217,6 milliárd forintot tesz ki. Az ÁKK az első félévben összességében 552,2 milliárd forintos állománybővülést realizált, mely közel 70 százaléka a finanszírozási tervben a teljes évre meghatározott mennyiségnek.

A június 3-tól bevezetett Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy hónap alatt rekordmagas, több mint 882 milliárd forintos értékesített mennyiséget könyvelhetett el az adósságkezelő.

Ezzel egyidőben, az állampapír-portfolió racionalizálásának eredményeként, a háztartások a legnépszerűbb hat terméket vásárolhatják a forgalmazóknál június 1-je után. Ezek a MÁP Plusz, az Egyéves Magyar Állampapírok (1MÁP), a Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP), a Magyar Posta hálózatában nyomtatott formában vásárolható 1 és 2 éves Kincstári Takarékjegyek, valamint a Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) és a Babakötvény.

Most akkor lecseréljem a régi állampapírjaimat, vagy nem? A Privátbankár.hu friss elemzése >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás