Friss árfolyamok >>

Óriási bírságot kockáztatnak a cégek - türelemért könyörögnek a NAV-nak

2018. augusztus 8. 07:39:00
Hiába kockáztatnak számlánként (!) félmilliós bírságot, sok cég még mindig nem továbbítja számláinak adatait a NAV felé.

Még jócskán akad olyan cég, amely nem továbbítja online a számlázási adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, pedig ezzel számlánként 500 ezer forint mulasztási bírságot kockáztat - tudta meg adószakértőktől a Világgazdaság szerdán megjelent cikke szerint.

Főként nagyobb külföldi cégcsoportok küszködnek ezzel, amelyek összetett belső vállalatirányítási rendszert használnak. A pénzügyminiszter által kezdeményezett, egy hónapos türelmi idő július végén lejárt, így a NAV már szankciókkal sújthatja azokat a cégeket, amelyek mulasztanak az online számlázásban.

Több vállalat egyeztetést is kezdeményezett a NAV-igazgatósággal, jelezve, hogy további felkészülésre van szükségük, s legkorábban csak augusztus végére tudnak eleget tenni a kötelezettségnek.

A legalább 100 ezer forintot elérő áfa-összeget tartalmazó számlákról adatot kell szolgáltatni az adóhatóságnak. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a számlarendszerrel kapcsolatban >>

A kormány egyébként azt reméli, hogy az online számlázás bevezetésével tovább zsugorodik a feketegazdaság, és újabb, tíz-, akár százmilliárdokban mérhető pluszbevételek érkezhetnek az eddigi szürkezónában működőktől. Részletek >>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás