Friss árfolyamok >>

Éjszaka csaptak le a limuzinosokra – akadt, amelyet azonnal kiállítottak a forgalomból

2018. okótber 19. 11:25:00
Összehangolt ellenőrzést tartott a fővárosi kormányhivatal.

A razzia a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűréséért és megelőzéséért történt a budapesti Hősök terén október 12-én éjszaka.

Levett rendszámtábla, ramaty műszaki állapot

Budapest Főváros Kormányhivatala szerint az ellenőrzéskor két szolgáltató nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. Az egyik esetben emiatt elvették gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját.

Volt olyan jármű is, amely elfogadhatatlan műszaki állapotban volt, ezért a hivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.

600 ezer forint bírság

A szabálytalankodók a több mint hatszázezer forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a hatóság a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból.

Az ellenőrök egy esetben a menetíró berendezés hiányát állapították meg, több gépjárművezető pedig nem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.

Az akciót a hivatal Közlekedés Felügyeleti Főosztálya társhatóságokkal együtt végezte. A korábban tartott éjszakai ellenőrzésekkor a hatóságnak szintén több esetben kellett eljárnia engedély nélküli személyszállítás, a megfelelő vezetői engedély hiánya, valamint elfogadhatatlan műszaki állapotú jármű miatt.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás