Friss árfolyamok >>

Beruházási hitellel az erős KKV szektorért

2019. május 21. 11:55:00
A vállalkozások hitellehetőségeinek bővülése nagymértékben hozzájárul a KKV szektor fejlődéséhez, különösen, ha a konstrukciók előnyösek a szereplők számára. A Széchenyi Beruházási Hitel állami támogatással rendelkező hitelkonstrukció, amely segítséget jelent a kis- és középvállalkozások beruházásai és fejlesztést célzó projektjeinek megvalósítása során.

Ezért előnyös választás a Széchenyi Beruházási Hitel

Nem kérdés, hogy minden kis- és középvállalkozás igyekszik növelni az eredményességét, ehhez pedig a lehető legkedvezőbb megoldásokat keresik. Az állami támogatásnak köszönhetően a Széchenyi Beruházási Hitel kedvező kamatozást kínál, legyen szó akár vállalkozási célra vásárolt ingatlanról vagy tárgyi eszköz beszerzésről. A konstrukció gyors és egyszerű hitelbírálati eljárással rendelkezik, így sürgős tárgyieszköz-beszerzés esetén is megfelelő megoldást kínálhat.

A maximálisan igénybe vehető összeg 100 millió forint, ami akár középvállalatok számára is komoly anyagi segítséget jelenthet. A futamidő rugalmasan megválasztható, így az igénylő vállalkozás a számára legkedvezőbb ütemezés mellett dönthet. A lehetséges legrövidebb futamidő 13 hónap, a leghosszabb pedig 10 év, illetve 18 hónapos rendelkezésre tartási idő vehető igénybe.

Kik számára elérhető?

A Széchenyi Kártya Programhoz tartozó beruházási hitel egyik nagy előnye sok más konstrukcióval szemben a kiemelkedőn magas állami támogatás. A hitelhez a Kormányzat 5 százalékos mértékű kamattámogatást biztosít, így a konstrukció méltán kedvelt a legalább egy teljes éve működő vállalkozások körében. Természetesen a lejárt hiteltartozás és köztartozás ez esetben is kizáró tényezőnek minősül.

További feltétel, hogy az igénylő a tervezett beruházás 20 százalékát képes legyen önerővel fedezni, a fennmaradó 80 százalék biztosításában nyújt segítséget a Széchenyi Beruházási Hitel. A hitelt folyósító hitelintézet számára a garanciaintézményi és a magánszemély kezességvállaláson kívül alapesetben a beruházás tárgya jelent biztosítékot. Ez a hitelbírálat során meghatározott egyéb feltételekkel egészülhet ki.

A Széchenyi Kártya Program eredményes és szükséges

A Széchenyi Kártya Program jelentős mértékben képes hozzájárulni a hazai kis- és középvállalkozások hatékonyságának növeléséhez. A KKV szektor eredményei a magyar gazdaság egészét meghatározzák, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy a szektor számára előnyös és tervezhető hitellehetőségek legyenek elérhetők.

A Széchenyi Kártya Program erőssége abban rejlik, hogy a vállalkozások javaslatai alapján időről időre alakítani tudják a program feltételrendszerét, folyamatosan keresik az igényelhető összegek maximumának emelési lehetőségét, mindemellett külön figyelmet fordítanak a fiatal vállalkozók segítésére, akik meghatározó sikereket érhetnek el a mikro- és kisvállalkozások piacán, itthon és külpiacokon egyaránt. A Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. fontosnak tartja a fiatal generációk ösztönzését a vállalkozások alapítására, illetve a családi vállalkozásban vállalt szerepük kibővítésére.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás