Friss árfolyamok >>

Az új miniszter szerint ezzel lehet lenyomni a multikat

2018. május 18. 11:33:00
Palkovics László elárulta a megfejetést.

Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A nemzeti innovációs és technológiai miniszter szerint a technológiaváltás az ország előtt álló egyik nagy kihívás, és Magyarországnak jobban kell szerepelnie az innovációval kapcsolatos ügyek támogatásában.

Palkovics László az M1 műsorában még miniszterjelöltként azt mondta, a technológiaváltásba a robotizációtól kezdve a digitális technológiák fejlődéséig sok minden tartozik, az ezekre adott válasz az innováció, amelyre az államnak ösztönző rendszereket kell fenntartania. Az ezzel kapcsolatos források jelentős részét a Magyarországon jelen lévő vállalatok adják, de az államnak fenn kell tartania azokat az ösztönző rendszereket, amelyek segítségével a rendelkezésre álló forrásokat a vállalatok növelni tudják. Emellett az országnak - mint fogalmazott - fókuszálnia kell az innovációs kutatásokra és a következő uniós tervezési időszakban jobban kell szerepelnie, mint eddig.

A miniszterjelölt szerint a magyar gazdaságban túlsúlyban vannak a multinacionális cégek, a kis- és középvállalkozások kevesebb mint 50 százalékát adják GDP-nek. Ezeknek a vállalkozásoknak, illetve a termékek hozzáadott értékének növekednie kell. Ennek egyik megoldása, hogy saját termékkel jelennek meg a piacon, ehhez viszont kutatás-fejlesztésre van szükség.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás