Friss árfolyamok >>

KKV

Minimálbér-emelés: van néhány dolog, amiről szinte mindenki megfeledkezik

A megemelt minimálbér nem csak azt jelenti, hogy sokan magasabb fizetést kapnak, hanem számos, ehhez kötött összeghatár is megemelkedik. Így például nagyobb értékű céges ajándékot lehet adni az év végi partikon, illetve a korábbinál jobb helyet választhatnak maguknak a sportrajongók a lelátókon. A Deloitte Magyarország készített összeállítást a témáról.

Pékek, cukrászok, vagyonőrök – itt van, kik számíthatnak ellenőrzésre

Idén a sütő- és cukrászipari tevékenységet folytató vállalkozások körében tart majd célvizsgálatokat a munkaügyi hatóság, de sok ellenőrzésre számíthatnak a személy- és vagyonvédelem területén dolgozó cégek is.

Startupok! Itt az újabb lehetőség

Idén is megrendezi a startup vállalkozások Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

Hullanak, mint a legyek: hirtelen eltűnt egy csomó fantomcég az országból

Nyolcezerrel lettek kevesebben. A NAV szerint az lehet a háttérben, hogy tavaly nyár óta csak saját tulajdonú ingatlan lehet székhelyszolgáltató, márpedig az érintettek erre a feladatra jellemzően bérelték az irodáikat.

Jobban keres egy benzinkutas egy ruhaboltosnál

A Blokkk.com kiskereskedelmi szakportál készített egy összefoglalót a legkisebb boltosok fizikai dolgozóinak átlagkeresetéről. Eszerint jelenleg még a 190 ezer forintot sem éri el a kisboltosok átlagfizetése, de az 50 főnél kisebb boltos vállalkozások is alatta mozognak.

Lemaradásban a magyar kkv-k – mi javíthat a helyzeten?

Alig hatékonyak uniós versenytásaikhoz képest - mondja a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

Lebukott a patikus – mi volt a gyanús, Kínából rendelt kannákban?

Huszonöt kilogramm Kínából érkező, elektronikusan rendelt gyógyszeralapanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Valamire rá akarja venni a kormány a cégeket

Kampánnyal népszerűsítenék a kivát.

Hackerek célkeresztjében a KKV-k

A cyberbűnözők már nem csak „nagyhalakra” vadásznak, hanem kis- és középvállalkozásokra, intézményekre, közintézményeke egyaránt. De mit tehet egy átlagos magyar cég a cybertámadások ellen?

Ezekre költenek legszívesebben a cégvezetők

Stagnáló IT beruházások, kisebb, gépekkel kapcsolatos befektetések, de nagyobb arányú autóflotta fejlesztés várható jövőre a cégvezetők prognózisai szerint.

Pályázna, de nincs önrésze? Így juthat cége pénzhez akkor is, ha a bank nem ad hitelt

Sokan szembesülnek azzal, hogy különböző okok miatt a pénzintézetek nem nyújtanak hitelt beruházásra, pályázat önrészére, az új vállalkozás elindításához. Azonban ekkor is van megoldás, nem kell lemondania ötletéről: a Garantiqa készfizető kezességvállalása segít megvalósítani vállalkozása terveit.

Ezek voltak a legmenőbb startupok Budapesten

A régió legjelentősebb startup networking rendezvényén, a budapesti Regional Startup and Innovation Day-en adták át második alkalommal a Startup and Innovation Award of Hungary díjakat.

Ha az ötlet már megvan - hogyan legyünk egyéni vállalkozók?

Hamarosan eléri a félmilliót az egyéni vállalkozók száma Magyarországon, egyre többen vágnak bele a vállalkozásba, hogy valóra – és jövedelemre – váltsák álmaikat, ötleteiket. Hiába tud azonban valaki mesteri üvegékszereket készíteni vagy profin szakszövegeket fordítani, egy vállalkozás beindításától sokan megijednek – összeszedtük a legfontosabb alapokat.

Online számlanyitást vezetett be a vállalkozóknak az egyik bank

A MagNet Bank Merkúr számlacsomagját olyanoknak ajánlja, akik nem szeretnének egy perccel sem több időt tölteni vállalkozásuk startvonalán, és azt követően is törekednek a kényelemre.

Pénzügyőrök bilincsben – több ezerszer voltak korruptak

Újabb korrupt pénzügyőröket fogtak.

Elmúlt a Fidesz-kétharmad okozta eufória a magyar kkv-knál

A hazai kkv-k várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index 10 pontot csökkent, így jelenleg 7 ponton áll. Az index azért továbbra is a pozitív tartományban van, a hangulatromlás mögött az áll, hogy a cégek növekvő közterhekre és magasabb hitelkamatokra számítanak, miközben az elmúlt hónapok gazdasági intézkedései inkább negatívan hatottak versenyképességükre.

Magyar cégek tízezrei küzdenek ezzel a problémával – mire figyeljünk?

A családi vállalkozások fontos gerincét adják az európai és a magyar gazdaságnak, azonban a rendszerváltás környékén alapított hazai vállalkozások tízezrei szembesülnek most a cégutódlás kérdésével. A legtöbb cégtulajdonos szeretné családon belül tartani a vállalkozást – ehhez azonban érdemes nagyon tudatosan tervezni, a kihívás mellett pedig a lehetőséget is meg kell látni az átalakulásban.

Forradalom a kkv-k életében – ez már nem sci-fi, hanem a valóság

A Dolgok Internete egyre inkább része a hétköznapi életünknek, a legújabb generáció számára teljesen természetes, hogy eszközeink kommunikálnak egymással és információt osztanak meg velünk. Az IoT a kkv-k számára is rengeteg lehetőséget hordoz: hatékonyabban és olcsóbban működve nagyobb bevételt érhetnek el, köszönhetően a szenzoroknak és az információnak.

6 tipp, hogy a te vállalkozásodnál költsék a pénzt az internetezők

Ma már teljesen hétköznapi dolog, hogy az interneten keresztül akadunk rá egy termékre vagy szolgáltatásra, amiért aztán pénzt adunk ki – ilyenkor eszünkbe juthat, hogy vajon hozzánk miért nem esnek be ugyanígy a vásárlók, az ügyfelek? Talán nem is tudnak rólunk… Adunk 6 tippet a sikeres digitális marketingstratégiához és az ügyfélélmény növeléséhez!