Friss árfolyamok >>

KKV

A magányosakat könnyű átejteni? A hatóság is miattuk aggódik

Egy társkeresőoldal körmére néz rá jobban a GVH.

Működik a NAV mindent látó szeme

Több mint egymillió számla adatait látja az adóhatóság.

A 8 órás munka halálra van ítélve Magyarországon

Ha a cégek szeretnének embert találni a munkahelyekre, ki kell találniuk valamit az 5x8 órás munkaidő helyett.

Jól átverték a spanyolokat – hogy kerültek Magyarországra az autók?

Tizenöt, Spanyolországban csalással megszerzett járművet foglalt le a rendőrség egy bűnbandától egy hét megyére kiterjedő akcióban.

Nyugdíjasokra utazott a pofátlan cég – most bíróságon kell felelniük

Vádat emeltek egy termékbemutatós vállalkozással szemben.

Mostantól az adóhatóság számolja, hány kávét és kólát ittunk

Július 1-jétől már csak olyan étel- és italautomaták üzemeltethetőek, amelyeket felszereltek automata felügyeleti egységgel (AFE). A NAV ezzel nyomon követheti az automaták forgalmát.

Túlóra, meg nem kapott fizetés – min bukik el a legtöbb cég?

Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 1042 munkáltató 81 százalékánál, az ellenőrzött csaknem négyezer munkavállalónak pedig 69 százalékánál az áprilisi akcióellenőrzésen, a legtöbb probléma az építőipart érintette és jellemzően a fekete foglalkoztatásból adódott - közölte friss jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya.

Nem tudod kivenni a szabadságod? Bajba kerülhet a céged

Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot.

Szó nélkül fizetnek a NAV-nak a vállalkozások - van rá magyarázat

Az adózók inkább reklamálás nélkül fizetnek, csak engedjék el a bírság felét.

Tényleg az adóhatóság dönti el, mi számít bevándorlás-propagandának?

A Stop Soros törvényből kikerült, most az adótörvények között mégis megsarcolják a civil szervezeteket. Az adóhivatal dönti el, hogy valaki propagandatevékenységet folytat, vagy nem - és nem az illegális bevándorlás, hanem általában véve a bevándorlás támogatása (?) jelent majd alapot a különadózásra.

Elindult a regisztráció: jön az új világ a számlázásban

Már lehet regisztrálni az adóhatóság online számla rendszerében.

Négy év múlva jön a szenzáció? Űrkatapultot építenek

A Szilícum-völgybeli SpinLaunch Inc. állítólag minden eddiginél olcsóbb megoldást talált arra, hogyan lehetne hasznos terhet (jellemzően műholdakat) az űrbe juttatni. A módszer amennyire egyszerű, annyira hihetetlen: gyakorlatilag "felhajítanák" az űrbe a rakétát egy különleges katapult segítségével.

Új világ kezdődik a számlázásban - biztosan lesz, aki elvérzik

Július 1-jétől a legalább 100 ezer forintot elérő áfa-összeget tartalmazó számlákról adatot kell szolgáltatni a NAV felé. Ez a piacon meglévő számlázóprogram-szolgáltatók malmára hajthatja a vizet, de a programok kötelező online bekötése az adóhivatalhoz biztosan sok cégnek jelent majd megugorhatatlan akadályt. Az pedig tovább bonyolítja a képet, hogy az állam is indít egy saját, ingyenes számlázóprogramot - erről azonban egyelőre keveset lehet tudni.

Django és Jenny kiszagolta – lebuktak a csempészek

Valami nem volt rendben az utánfutón, a NAV kutyái lebuktatták a csempészt.

Együtt még a fintecheknek is könnyebb

A Money20/20 második és harmadik napja is tartogatott érdekességet a pénzügyi innováció szereplőinek. Forradalom előtt áll a kártyapiac, a Mastercard pedig a világ minden tájáról összegyűjtötte a legérdekesebb startupokat, hogy együtt formálják a jövőt. Képekben a második és harmadik napról!

Mindent megtudtunk arról, hogyan bankolsz majd a jövőben

Három napig Amszterdam volt a pénzügytechnológia, azaz a fintech fővárosa. Itt zajlott ugyanis a világ legnagyobb tematikus rendezvénye, a Money20/20, ahol például olyan nevek adtak elő, mint az Apple társalapítója, Steve Wozniak. Ilyen volt a konferencia első napja.

Trükköztek a román gabonával - most börtönbe mennek

Letöltendő börtönbüntetéssel, illetve felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla másodfokon kilenc vádlottat.

Money20/20: Szupererőt a vásárlónak!

Tovább dübörög Amszterdamban Európa legnagyobb fintech rendezvénye, a Money20/20: az Amazon szerint a jövő médiuma az emberi hang, a Klarna mindent megtesz, hogy vásárlás mellett az életet is élvezhessük, ezért pedig létrehozták az egyik legkifinomultabb digitális asszisztenst. Míg hétfőn a nyitott bankolás, a pénzügyi cégek megreformálása volt terítéken, kedden inkább a vásárlók, az ügyfelek kerültek középpontba.

Lecsapott a rendőrség: ennyi drogból egy lakást lehetne venni

Mintegy nyolcvanmillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség.

Money20/20: Saját maga ellen beszél az Apple legendás társalapítója?

Európa - ha nem a világ - legnagyobb fintech fesztiválja tart éppen Amszterdamban. A Money 20/20 első napján Steve Jobs alapítótársát, Steve Wozniakot hallgathatták a pénzügyi technológia nemzetközi élharcosai. Beszámoló az első nap eseményeiről.