Friss árfolyamok >>

KKV

Online számlanyitást vezetett be a vállalkozóknak az egyik bank

A MagNet Bank Merkúr számlacsomagját olyanoknak ajánlja, akik nem szeretnének egy perccel sem több időt tölteni vállalkozásuk startvonalán, és azt követően is törekednek a kényelemre.

Pénzügyőrök bilincsben – több ezerszer voltak korruptak

Újabb korrupt pénzügyőröket fogtak.

Elmúlt a Fidesz-kétharmad okozta eufória a magyar kkv-knál

A hazai kkv-k várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index 10 pontot csökkent, így jelenleg 7 ponton áll. Az index azért továbbra is a pozitív tartományban van, a hangulatromlás mögött az áll, hogy a cégek növekvő közterhekre és magasabb hitelkamatokra számítanak, miközben az elmúlt hónapok gazdasági intézkedései inkább negatívan hatottak versenyképességükre.

Magyar cégek tízezrei küzdenek ezzel a problémával – mire figyeljünk?

A családi vállalkozások fontos gerincét adják az európai és a magyar gazdaságnak, azonban a rendszerváltás környékén alapított hazai vállalkozások tízezrei szembesülnek most a cégutódlás kérdésével. A legtöbb cégtulajdonos szeretné családon belül tartani a vállalkozást – ehhez azonban érdemes nagyon tudatosan tervezni, a kihívás mellett pedig a lehetőséget is meg kell látni az átalakulásban.

Forradalom a kkv-k életében – ez már nem sci-fi, hanem a valóság

A Dolgok Internete egyre inkább része a hétköznapi életünknek, a legújabb generáció számára teljesen természetes, hogy eszközeink kommunikálnak egymással és információt osztanak meg velünk. Az IoT a kkv-k számára is rengeteg lehetőséget hordoz: hatékonyabban és olcsóbban működve nagyobb bevételt érhetnek el, köszönhetően a szenzoroknak és az információnak.

6 tipp, hogy a te vállalkozásodnál költsék a pénzt az internetezők

Ma már teljesen hétköznapi dolog, hogy az interneten keresztül akadunk rá egy termékre vagy szolgáltatásra, amiért aztán pénzt adunk ki – ilyenkor eszünkbe juthat, hogy vajon hozzánk miért nem esnek be ugyanígy a vásárlók, az ügyfelek? Talán nem is tudnak rólunk… Adunk 6 tippet a sikeres digitális marketingstratégiához és az ügyfélélmény növeléséhez!

Fegyverük volt, kommandósok csaptak le a verőember-közvetítő bűnbandára

A szervezet több mint egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek. A NAV most felszámolta.

Startupok, most figyeljetek: 80 milliárd forint friss forrás érhető el innovációra

Indulnak az új Jeremie-alapok. Öt év alatt 150 magyar mikro-, kis- és középvállalkozásba fektet majd be nyolc új kockázati tőkealap.

A Firefox és a Chrome legújabb frissítésére sokan ráfizethetnek

A felhasználók gyakorlatilag észre sem veszik a változást, de lesznek olyan weboldal-üzemeltetők, akik csúnyán megjárhatják a frissítéssel.

Amit minden kkv-nak tudnia kellene: mire jó a felhő?

A Gartner már 2017-ben arra jutott egy felmérés során: az amerikai kkv-k 62 százaléka már használja a felhőszolgáltatásokat - ez a szám azóta biztosan emelkedett, mivel további 33 százalék már akkor azt fontolgatta, hogy bevezeti valamilyen formában a technológiát a hétköznapi üzletmenetbe. A felhőalapú szolgáltatások az adattárolás és adatbiztonság területén talán már nálunk is sokaknak eszébe jutnak, pedig ennél sokkal többet is elérhetünk a felhő használatával: hatékonyabban dolgozhatunk, pontosabb üzleti döntéseket is hozhatunk. Mire jó a felhő egy kkv-nak?

Egyre hatékonyabb a NAV, mégis érdemes vele vitatkozni

Minden eddiginél eredményesebbek az adóhatóság ellenőrzései, mégis célszerű bíróságon vitába szállni a szervezet néhány megállapításával.

Éjszaka csaptak le a limuzinosokra – akadt, amelyet azonnal kiállítottak a forgalomból

Összehangolt ellenőrzést tartott a fővárosi kormányhivatal.

Kimagasló eredmények az építőiparban egy rendkívüli munkatárs segítségével

Komoly fejtörést okozott az építőiparban a munkafolyamatok átláthatósága és kezelhetősége, azoknak a magyar KKV-knak, akik nyílászárók, árnyékolástechnika, solar rendszerek és légkondicionálók értékesítésével foglalkoznak.

Jönnek a törökök, és letarolják a magyar cégvilágot?

Évről évre gyorsabb ütemben nő a török tulajdonosi hátterű vállalkozások száma Magyarországon. Tavalyi összárbevételük már 85 milliárd forint volt, és több mint 1500 munkavállalót foglalkoztattak.

Új ember jött a céghez? Senki sem figyel erre, pedig egy éve kötelező

Egy cégbe felvett új munkavállalónak a munkaviszony létesítése előtt kötelessége nyilatkozatot tennie arról, hogy nincs függőben lévő tartozása. Ha erre nem kerül sor, és később kiderül, hogy valójában van tartozása, akár 500 ezer forintig terjedő bírság megfizetésére is kötelezhetik a céget és az ügyvezetőt.

Lassul a tömeges magyar cégpusztulás - közel már a megtisztulás?

Kevesebb vállalkozást töröltek az elmúlt hónapokban, de a cégbázis tovább zsugorodik. Ez nem feltétlenül baj, sőt!

Egészen új vállalkozással próbálkozik Spéder Zoltán

Az Index és az FHB Bank egykori feje most a biokozmetikumokban utazik.

Lebukott: 65 ezer forintért bevállalta a több tízmilliós bírságot

Csúnyán elkapták az ukrán cigarettacsempészt.

Vége az adóelkerülésnek Magyarországon? Zárulnak a kiskapuk

Két és fél hónappal a rendszer indulása után beérkezett az adóhivatalhoz a tízmilliomodik számla.