Friss árfolyamok >>

KKV

Ön ismeri a növekedéshez vezető utat? Mi igen!

Ez év elejétől a Raiffeisen Banknál is elérhető az új, MNB által refinanszírozott beruházási hitel, közismertebb nevén az NHP FIX. Jakab Ákossal, a Raiffeisen Bank Vállalati és Befektetési Banki Üzletágának ügyvezető igazgatójával az igénylés folyamatáról és a KKV szektor aktuális finanszírozási lehetőségeiről beszélgettünk.

Ilyen még nem volt Magyarországon – megnyitott az első ginfőzde

Ez az első kizárólag gin főzésére szakosodott kisipari üzem.

Adócsökkentésre készül a kormány a kisvállalkozásoknál?

Pár éven belül 30 százalékra csökken az adóék - ígéri az ITM államtitkára.

Közel 1,4 milliárdot kaszált a NAV a lefoglalt vagyontárgyak eladásából

A tavalyelőttinél jóval kevesebb vagyontárgyat árverezett el a NAV tavaly, az azokért kapott pénz az éves bevétele alig 0,01 százalékát teszi ki.

Baj van a fizetési fegyelemmel - még mindig szükség van a behajtásra

Egy friss felmérés alapján úgy tűnik, hogy még mindig szükség van külső cégek segítségére a behajtáshoz.

Ki viszi tovább a cégem? A kormány besegítene

4 ezer olyan vállalat lehet, amelyek alapító tulajdonosa már közel került a nyugdíjkorhatárhoz.

Itt az alkalom: milliárdokra pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Összesen 4,5 milliárd forintra és eszközbeszerzésre.

Munkaerőhiány: embereket vagy robotokat vegyünk fel? Itt a segítség

Van, aki megpróbálja még vonzóbbá tenni cégét, hogy pótolhassa a hiányzó munkaerőt, mások keresgélés helyett robotikával, digitalizációval oldanák meg a helyzetet. Márciusban egy kétnapos konferencián járják körül a HR és a digitalizáció közötti szoros köteléket és egyensúlyi lehetőségeket.

Kalózszoftverekkel lehet a legjobban bajba sodorni egy céget

Ismeretlen forrásból származó kalózszoftvert, trükkösen aktivált operációs rendszert véletlenül használni nem nagyon lehet: aki ilyen megoldást választ a céges számítógépeken, általában tudatosan teszi. A kockázatokról talán hallott valamit, de csak legyint – pedig sokkal többet veszíthet annál, mint amit megspórolt az eredeti szoftver beszerzésén. Összeszedtük a nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló kockázatokat.

A CRM a jövő – a magyar cégek még mindig a sereghajtók között

Még mindig döbbenetesen alacsony azon cégvezetők száma, akik az ún. CRMentality szerint irányítják cégüket, vagyis a napi operatív működésüket innovatív szoftver megoldással, egy ügyfélmenedzsment szoftverrel (CRM: Customer Relationship Management) támogatják. A CRM használata trend, bizonyítottan megnöveli a cégek hatékonyságát, a magyar cégek mégsem kezdték el használni. Vajon miért?

Miért kell egy vállalkozásnak bankkártya?

Magyarországon jelenleg több mint 9 millió bankkártya van forgalomban, a kártyás vásárlások növekedése pedig töretlen. Berkes Tiborral, a Mastercard üzletfejlesztési és értékesítési vezetőjével beszélgettünk arról, mi a helyzet a vállalati bankkártyákkal - milyen plusz szolgáltatásokat nyújtanak ezek a plasztikok, és hogyan tudják segíteni a cégek hatékony működését.

Mit tehet egy cég, ha a végrehajtás réme már a küszöbön van?

Több tízezer cég ellen indul végrehajtás évente Magyarországon, ami sok esetben nem is fizetésképtelenség, hanem valamilyen banális hiba miatt következik be. Ráadásul sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen következményei lehetnek, és mit kell tenniük, ha a vállalkozásuk ellen végrehajtást kezdeményeztek, illetve mit tehetnek, hogy elkerüljék azt.

Minimálbér-emelés: van néhány dolog, amiről szinte mindenki megfeledkezik

A megemelt minimálbér nem csak azt jelenti, hogy sokan magasabb fizetést kapnak, hanem számos, ehhez kötött összeghatár is megemelkedik. Így például nagyobb értékű céges ajándékot lehet adni az év végi partikon, illetve a korábbinál jobb helyet választhatnak maguknak a sportrajongók a lelátókon. A Deloitte Magyarország készített összeállítást a témáról.

Pékek, cukrászok, vagyonőrök – itt van, kik számíthatnak ellenőrzésre

Idén a sütő- és cukrászipari tevékenységet folytató vállalkozások körében tart majd célvizsgálatokat a munkaügyi hatóság, de sok ellenőrzésre számíthatnak a személy- és vagyonvédelem területén dolgozó cégek is.

Startupok! Itt az újabb lehetőség

Idén is megrendezi a startup vállalkozások Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

Hullanak, mint a legyek: hirtelen eltűnt egy csomó fantomcég az országból

Nyolcezerrel lettek kevesebben. A NAV szerint az lehet a háttérben, hogy tavaly nyár óta csak saját tulajdonú ingatlan lehet székhelyszolgáltató, márpedig az érintettek erre a feladatra jellemzően bérelték az irodáikat.

Jobban keres egy benzinkutas egy ruhaboltosnál

A Blokkk.com kiskereskedelmi szakportál készített egy összefoglalót a legkisebb boltosok fizikai dolgozóinak átlagkeresetéről. Eszerint jelenleg még a 190 ezer forintot sem éri el a kisboltosok átlagfizetése, de az 50 főnél kisebb boltos vállalkozások is alatta mozognak.

Lemaradásban a magyar kkv-k – mi javíthat a helyzeten?

Alig hatékonyak uniós versenytásaikhoz képest - mondja a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

Lebukott a patikus – mi volt a gyanús, Kínából rendelt kannákban?

Huszonöt kilogramm Kínából érkező, elektronikusan rendelt gyógyszeralapanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.