Friss árfolyamok >>

KKV

Sorra zárnak be a magyar kisboltok – mi ennek az oka?

Öt év alatt 14 ezer üzlet húza le a rolót.

Ferrari is összejött a pénzmosásból, most kattant a bilincs

Komoly fogása volt a rendőrségnek és a TEK-nek.

A jövő a felhőben van: mikor eszmélnek a magyar cégek?

Egy fél évtizeden belül, optimista becslések szerint akár már 2025-re a vállalatok mintegy nyolcvan százaléka be fogja zárni hagyományos adatközpontját és helyettük a céges információtárolás helyei privát vagy éppen publikus felhőközpontok lesznek világszerte – hangzott el az Invitech és a Trend FM szervezésében megtartott konferencián.

Katás vállalkozó vagyok - mit kezdjek most az szja-bevallással?

Tudjuk, hogy a magánszemélyeknek automatikusan bevallássá válik az szja-bevallási tervezete a május 20-i határidő után, és azt is tudjuk, hogy a vállalkozókra ez nem igaz, nekik nyilatkozniuk kell a vállalkozásból származó jövedelmekről - de mit tegyenek a katás vállalkozók, akik ezt már egyszer megtették idén?

A keresőoptimalizálás rövid története

A keresőoptimalizálás története pontosan nem deríthető ki, hogy hol is kezdődött. Egyszer csak annyit vettünk észre, hogy van, és ha jól használtuk ki, akkor jót tett az üzletnek, aminek weboldala volt.

Milyen szerver hoszting szolgáltatás érhető el a Rackhost kínálatában?

Kinek lehet valóban hasznos a szerverhoszting szolgáltatás? Leginkább azoknak a természetes személyeknek vagy vállalkozásoknak, akiknél kiemelt és abszolút elsődleges rangú feltétel az, hogy az adataikat mindenképpen biztonságban és szakértői kezekben tudhassák.

Súlyos GDPR-bírság lehet a vége akár egy céges belépőkártyának is

Hatályba léptek a GDPR-ral kapcsolatos törvénymódosítások – áll a MAZARS legújabb elemzésében. A módosítás több mint 80 jogszabályt érint, ezek közül kiemelt fontosságú a Munka törvénykönyve. A törvénybe fontos, a munkaadókra vonatkozó szabályok kerültek. Ilyen például, hogy biometrikus beléptetést többé nem lehet csupán egyszerűsége miatt használni, és az erkölcsi bizonyítvány bekérését is komoly feltételekhez kötötték.

Oszkó Péter: nem sikervállalkozóból, hanem sikerbefektetőből van igazán kevés

A jó tíz éve elindított EU Jeremie-programok jobban is hozzájárulhattak volna ahhoz, hogy a kockázatitőke-szektor befektetői szegmense is tartós fejlődésnek induljon, e tekintetben Magyarország még a közép- és kelet-európai régióban is a középmezőnyben tanyázik – nyilatkozta a Privátbankárnak és az Mfornak Oszkó Péter, a kockázatitőke-befektető, üzleti angyal OXO Group alapítója, egykori pénzügyminiszter.

150 milliót csalhatott el a baranyai verőember-piramis

A vagyonőrök a gyanú szerint mintegy 200 dolgozó bére után nem fizették be az adót.

Amikor a család, a barátok és a bolondok pénzénél több kell egy kkv-nak

Ilyenkor lehet alternatíva a kockázati tőke vagy a közösségi finanszírozás, alapvetően azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik nem akarnak vagy tudnak bankhitelt felvenni – derült ki a Privátbankár és az Mfor szerdai Fókuszban a digitalizáció című konferenciáján megtartott tőkeági kerekasztal-beszélgetésen.

Digitalizációs forradalom az autóiparban?

Hosszabb időbe is beletelhet, amíg az elektromos autók teljes egészében felváltják a belső égésűeket – értettek egyet az ágazat hazai képviselői a Privátbankár és az Mfor mai, Fókuszban a digitalizáció címmel folyó egész napos konferenciáján.

Komoly lehetőség áll a magyar kkv-k előtt - hogyan akar segíteni a kormány és a jegybank?

Fontos, hogy a kkv-k kiaknázzák a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ez alapvetően szükséges ahhoz, hogy a hazai kis- és középvállalkozások versenyképessége növekedjen – hangzott el a Privátbankár és az Mfor mai, Fókuszban a digitalizáció címmel folyó egész napos konferenciáján.

A készpénz ideje lejárt - miért ugranak a bankkártyára a cégek?

Közel ötször olyan gyorsan bővül az üzleti bankkártyák piaca Magyarországon, mint a lakosságiaké. Ez nem meglepő: ugyanazokat az előnyöket megkapják a cégek is, mint a magánszemélyek, azonban a plasztikok használatával komoly hatékonyság-javulás is elérhető, amivel pedig költséget takaríthatnak meg. Összeszedtük, mi szól a céges bankkártyák használata mellett.

Külföldön is webáruházat működtetne? Ezeket érdemes tudnia!

Habár a hazai e-kereskedelem bevétele évről évre növekszik, sokan mégis a külföldi terjeszkedésben látják a középtávú céljaik megvalósulását. Számukra a legfontosabb kérdés, hogy a nagy árbevétellel rendelkező nyugati államokat célozzák vagy inkább a felzárkózó CEE régióra helyezzék a hangsúlyt.

Sikeres program a hazai kkv-k finanszírozására

Az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. három hónapos pilot programjában közel 350 hazai hazai kkv mintegy 13 milliárd forintnyi hiteléhez vállalt 10,6 milliárd forint értékben kezességet. Az úgynevezett „Fordított eljárás” keretében a Garantiqa 10 ezer hazai kis-, közepes és mikrovállalkozás előzetes minősítésével segítette a vállalkozások hitelfelvételét.

Ön ismeri a növekedéshez vezető utat? Mi igen!

Ez év elejétől a Raiffeisen Banknál is elérhető az új, MNB által refinanszírozott beruházási hitel, közismertebb nevén az NHP FIX. Jakab Ákossal, a Raiffeisen Bank Vállalati és Befektetési Banki Üzletágának ügyvezető igazgatójával az igénylés folyamatáról és a KKV szektor aktuális finanszírozási lehetőségeiről beszélgettünk.

Ilyen még nem volt Magyarországon – megnyitott az első ginfőzde

Ez az első kizárólag gin főzésére szakosodott kisipari üzem.

Adócsökkentésre készül a kormány a kisvállalkozásoknál?

Pár éven belül 30 százalékra csökken az adóék - ígéri az ITM államtitkára.

Közel 1,4 milliárdot kaszált a NAV a lefoglalt vagyontárgyak eladásából

A tavalyelőttinél jóval kevesebb vagyontárgyat árverezett el a NAV tavaly, az azokért kapott pénz az éves bevétele alig 0,01 százalékát teszi ki.

Baj van a fizetési fegyelemmel - még mindig szükség van a behajtásra

Egy friss felmérés alapján úgy tűnik, hogy még mindig szükség van külső cégek segítségére a behajtáshoz.