Friss árfolyamok >>

KKV

Lehúzzák a rolót a magyar közértek: fél év alatt közel 2300 üzlettel lett kevesebb

Összesen 2257 üzlet zárt be a tavalyi év első felében.

Óriási razziát tartottak, lekapcsoltak jó néhány taxishiénát az országban

Budapesten, Sopronban és Zamárdiban, összesen 227 taxist ellenőriztek a hatóságok.

Eddig 2532 milliárd forintot adott kkv-fejlesztésre az EU a 2014-2020-as ciklusban

A Ginop-program vissza nem térítendő támogatásai mellett a nullaszázalékos kölcsönöket is habzsolják a magyar kisvállalkozók.

Strandrazziát indít a NAV

A héten a Balatonon ellenőriznek, a vendéglátóhelyek mellett a szuvenírboltok és a strandcikkeket árusító üzletek a célpontok.

Fogy az idő: bajba kerülhetnek az automatások, ha nem kapnak időben észbe

Egy hónap van már csak arra, hogy regisztrálják az automatákat.

Melegíthetnek a kkv-k, augusztusban megint lehet sprintelni az ingyenpénzért

Jön a következő pályázat a munkahelyteremtésre, összesen 3,5 milliárd forintra lehet rámenni.

Négyezer dolgozó tűnt el fél év alatt a kisboltokból

Már százezren sem dolgoznak a hazai az élelmiszer-kiskereskedelemben.

"Négyszázezer forintért sem jön senki" - leteperi a munkaerőhiány a Balatont

A helyzet még a tavalyihoz képest is bírt romlani. Öt év alatt a balatoni kisvállalkozásoknak akár a fele is eltűnhet.

Mit érdemes tudni a Facebook kampányokról?

Napjainkban talán már senki előtt sem ismeretlen a Facebook. Sokan használják is napi szinten, főként ismerősökkel történő kapcsolattartásra, képek és videók megosztására, sokan különböző csoportokhoz csatlakoznak különféle célokkal. De gondoltál már rá úgy, mint egy kampányeszközre? Mai ismertetőnkből megtudhatjátok, hogy miként alkalmazható a Facebook hatékony marketingeszközként is.

Eldördült a startpisztoly, sprintelhetnek a kkv-k a napelemes támogatásért

1,5-3 millió forint vissza nem térítendő forrást lehet elnyerni kis kapacitású napelemes rendszerek telepítésére, a teljes keretösszeg 15 milliárd forint.

Hiába jobb a netes megoldás, a kkv-k képtelenek elengedni a számlatömböt

Azért lassacskán ez a szektor is utat enged a fejlődésnek. Összességében tízből négy kkv már online számláz, de az egyéni vállalkozók 80 százaléka még mindig papírozik.

Egyre több kkv már a kabáthoz keresi a gombot

Az elején még szinte mindenki azt fejlesztette, amire a pályázatot kiírták, mondhatni, a gombhoz keresték a kabátot. Ma már e tekintetben is sokkal céltudatosabbak a vállalkozások. Tudják, hogy mit akarnak, vannak terveik, és ha találnak ahhoz vissza nem térítendő forrást, akkor persze örülnek, de ha nem, akkor sem fordulnak vissza, saját erőből, vagy hitelből valósítják meg a fejlesztéseiket, hogy versenyképesek maradjanak – hangsúlyozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Zöldség- és gyümölcsárusoknál razziázik a NAV

Megnézik, hogy a kereskedők átadják-e a nyugtát és a számlát a vevőknek, illetve, hogy megfelelően használják-e online pénztárgépüket.

Mibe kerül a Google Keresőben az első hely?

Ma már mindenki az internetes keresőkhöz fordul, ha bármilyen termékre vagy szolgáltatásra van szüksége. Az amerikai Google szinte egyeduralkodó a piacon, így minden vállalkozásnak kiemelten fontos a rendszerébe történő bekerülés.

Mi az a faktorálás, és mi az ügymenete?

Elég sok cég életét keseríti meg az a tény, hogy vannak olyan területei a gazdaságnak, melyekben a halasztott fizetés teljesen normális és elfogadott. Ennek ellenére nem praktikus annak szempontjából, aki a számlát kiállította.

Beruházási hitellel az erős KKV szektorért

A vállalkozások hitellehetőségeinek bővülése nagymértékben hozzájárul a KKV szektor fejlődéséhez, különösen, ha a konstrukciók előnyösek a szereplők számára. A Széchenyi Beruházási Hitel állami támogatással rendelkező hitelkonstrukció, amely segítséget jelent a kis- és középvállalkozások beruházásai és fejlesztést célzó projektjeinek megvalósítása során.

Sorra zárnak be a magyar kisboltok – mi ennek az oka?

Öt év alatt 14 ezer üzlet húza le a rolót.

Ferrari is összejött a pénzmosásból, most kattant a bilincs

Komoly fogása volt a rendőrségnek és a TEK-nek.

A jövő a felhőben van: mikor eszmélnek a magyar cégek?

Egy fél évtizeden belül, optimista becslések szerint akár már 2025-re a vállalatok mintegy nyolcvan százaléka be fogja zárni hagyományos adatközpontját és helyettük a céges információtárolás helyei privát vagy éppen publikus felhőközpontok lesznek világszerte – hangzott el az Invitech és a Trend FM szervezésében megtartott konferencián.

Katás vállalkozó vagyok - mit kezdjek most az szja-bevallással?

Tudjuk, hogy a magánszemélyeknek automatikusan bevallássá válik az szja-bevallási tervezete a május 20-i határidő után, és azt is tudjuk, hogy a vállalkozókra ez nem igaz, nekik nyilatkozniuk kell a vállalkozásból származó jövedelmekről - de mit tegyenek a katás vállalkozók, akik ezt már egyszer megtették idén?