Friss árfolyamok >>

Váratlan fordulat: lemondott 1 millió forintos tiszteletdíjáról az NVI elnöke

2018. július 9. 11:12:00
Pálffy Ilona meggondolta magát.


Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

Egy miniszteri rendelet szerint járt volna a fizetésén felül 1 millió forint tiszteletdíj a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget – közölte a Zoom.hu kérdésére az NVI.

Áprilisban a Privátbankár.hu is beszámolt arról, hogy a bénázásoktól nem mentes országgyűlési választások lebonyolításáért 1 millió forintos tiszteletdíj járt volna fizetésén felül Pálffy Ilonának. Ugyanakkor a választásokat rengeteg kritika érte. Pálffy akkor azt mondta, a választás lebonyolítása közben jelentkező  problémákról nem ők tehetnek. Akkor még úgy tűnt, Pálffy emiatt nem fog lemondani a tiszteletdíjáról.

Az NVI elnöke a hvg.hu megkeresésére korábban azt mondta, "ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét” - mondta akkor a portálnak.

A leglátványosabb hiba kétségkívül az volt, hogy a voksolás napján összeomlott az informatikai rendszer, leállt az adatok frissítése, ráadásul, mint utóbb kiderült, erre lehetett számítani - emlékeztet a Zoom.hu.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás