Friss árfolyamok >>

Palkovics: nem költözik a CEU

2018. okótber 29. 16:23:00
A miniszter szerint CEU-ügy sincs.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadást tart az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen a debreceni Kölcsey Központban 2018. szeptember 6-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Palkovics László (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Nem költözik a CEU. A nyilatkozatuk arról szólt, hogy bizonyos amerikai tevékenységeiket elviszik Bécsbe. Ha lesz ott is egy kampusza a CEU-nak, és megmarad mellette a magyar egyetem is, akkor nem nagyon változik semmi. Nincs CEU-ügy – mondta a 168 Órának Palkovics László innovációs miniszter.

A szerdán megjelenő interjú előzeteséből még kiderül az is: a miniszter szerint azért "álságos ez a történet", mert amit a CEU most Bécsben csinál, azt megtehette volna Magyarországon is.

A tárcavezető egyúttal közölte, hogy pár hete járt nála David B. Cornstein amerikai nagykövet, aki szóba sem hozta az egyetem ügyét.

A CEU múlt csütörtökön jelentette be: ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni a Közép-Európai Egyetem körül kialakult helyzetre, a felsőoktatási intézmény amerikai akkreditációjú mester- és doktori programjaira jelentkező új hallgatók a 2019/20-as tanévtől a CEU bécsi kampuszán tanulnak majd.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás