Friss árfolyamok >>

Megvannak az év emberei - az idei lista más, mint az eddigiek

2018. december 11. 16:26:00 – Kollár Dóri
Sötét év volt az idei az újságíróknak, de megvannak a Time magazin által választott év emberei.

Júniusban egy fegyveres lövöldözni kezdett az annapolis-i Capital Gazette szerkesztőségében, megölve négy embert azért, mert egy cikkben taglalták, ahogyan a férfi egy éven keresztül online és telefonon zaklatta volt középiskolai osztálytársát - írja a Washington Post.

A lap szerkesztősége is szerepel a Time magazin által az év emberének választottjai, az „Őrzők” (The Guardians) között, ahová olyan újságírókat válogattak be, akik nem féltek közzétenni az igazságot és kritizálni a rendszert akkor sem, hogyha az veszélybe sodorta őket.

Az év emberei közt szerepel az a Dzsamal Hasogdzsi is, akit a szaúd-arábiai kormánnyal szemben megfogalmazott, egyébként igen visszafogott kritikái miatt, brutálisan meggyilkoltak az ország isztambuli nagykövetségén, valamint Maria Ressa, fülöp-szigeteki újságírónő, aki az ország véreskezű elnökével, Rodrigo Dutertével szembeni kritikus oldalt üzemeltet. Szintén az Őrzők közé került Wa Lone és Kyaw Soe Oo, a Reuters két újságírója, akiket pontosan ma egy éve tartóztattak le Mianmarban, ahol a rohingya muszlimok elleni népirtásról tudósítottak.

Mi ez az egész?

A Time magazin minden évben egy olyan embernek vagy csoportnak adja a kitüntetést, amelyik a legerősebben befolyásolta a világot és a híreket az elmúlt egy évben. A 2017-es győztes a #MeToo mozgalom volt, és a zaklatás azon áldozatai, akik megtörték a csendet.

Ezek az idei címlapok:


Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás