Friss árfolyamok >>

Lázárék még leakasztottak távozóban több millió forintot

2018. július 3. 13:43:00
Ugyan végkielégítést nem kapnak, így sem kell szomorkodniuk a távozó minisztereknek.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. szeptember 7-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nem távoznak üres kézzel azok a miniszterek, akik szolgálataira már nem tart igényt Orbán. A 24.hu megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy milyen címen és milyen összegű juttatást fizettek, azaz Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Kósa Lajos, Lázár János, Seszták Miklós, illetve Simicskó István mekkora apanázzsal távozott a posztjáról.

A lap kérdésére ugyan pontos adatokat nem, de a jogszabály idevágó passzusait elküldték. A kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényből az derül ki, hogy az a miniszter, aki legalább három évig vezette a tárcáját, hathavi illetményével megegyező összegű juttatásra jogosult. (Lemondás esetén is jár pénz, csak nem hat-, hanem háromhavi illetménynek megfelelő juttatás.) Ha a miniszterek vagyonbevallásában szereplő havi bruttó 1 101 900 forint jövedelmet vesszük alapul, akkor a távozó miniszterek féléves járandósága 6,6 millió forint.

A pénzt rövid úton meg is kellett kapniuk, a jogszabály ugyanis úgy rendelkezik, hogy a hatáskörgyakorlás megszűnésétől számított tizenöt napon belül egy összegben kell átutalni – írja a 24.hu.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás