Friss árfolyamok >>

Ennyivel emelik a katonák fizetését – a kibertámadások ellen is plusz pénz jár

2019. január 2. 13:12:00
Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: 2015-ben döntött a kormány arról, hogy összesen 50 százalékkal emelik a katonák illetményét. Ennek utolsó 5 százaléka esedékes most januárban. Öt helyett viszont most 7,4 százalékkal emelik a katonák illetményét. Ez átlagosan 30 ezer forintos havi illetményemelést jelent.

A honvédségnél dolgozó civilek, akik ez évtől egy új besorolásban honvédelmi alkalmazottakként dolgoznak, 4 év alatt egységesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek. A most januártól esedékes 20 százalékos emelés iskolai végzettségtől függően, havonta átlagosan 39 200-74 100 forintos emelést jelent a honvédelmi alkalmazottaknak.

A kibertámadások kivédéséért is jár az emelés

A honvédség által foglalkoztatott tanárok számára 45 300 és 79 300 forint közötti lehet az emelés. Ettől eltérhet azoké, akik többletkötelezettséget vállalnak, ha például hadkötelezettséggel járó különleges jogrendet vezetnek be. Aki vállalja, hogy például tanárként segít kibertámadások leküzdésében, annak 63300 és 94300 forint közötti emelés jár.

Bevezették továbbá az úgynevezett honvédelmi alkalmazott kategóriát, amely a honvédelem területén dolgozó - eddig köztisztviselőként dolgozó - civileknek is jelentős illetményemelést eredményez.

Bevásárolt a honvédség

Legutóbb, december közepén írtak alá szerződést új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlására a Magyar Honvédségnél. Hogy milyen beszerzéseket kötöttek az elmúlt egy évben, arról itt írtunk.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás