Friss árfolyamok >>

Az vár a teljes magyar felsőoktatásra, ami a Corvinussal történik

2018. okótber 6. 14:21:00
A Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni - erről beszélt az innovációs és technológiai miniszter szombaton.

A Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni - erről beszélt az innovációs és technológiai miniszter szombaton.  Palkovics László a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tisztújító közgyűlésén azt mondta: az a cél, hogy egy egyszerűbb, hatékonyabb működési környezet révén megteremtsék a versenyképesség alapjait  a felsőoktatásban.

Hozzátette: azt szeretnék, ha a magyar egyetemek ugyanolyan feltételek mellett tudnának működni, mint a más országban működő egyetemek, vagy egy magyarországi magánegyetem, s nem terhelnék az intézményeket feleslegesen olyan ügyekkel, ami ebbe a struktúrába nem fér bele.

Hamarosan már nem lesz államilag finanszírozott képzés a Corvinuson

Ahogy arról nemrég beszámoltunk: 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a Corvinusra jelentkezőknek, jelentősen növelni akarják a fizetős és a külföldi hallgatók arányát. Nemrég azt is bejelentették: a kínai Fudan Egyetemmel egy kettős diplomaprogram indul a Corvinuson, szemeszterenként mintegy 4 millió forintos tandíjjal.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás