Friss árfolyamok >>

Amerikai nagykövet: még lehet megoldást találni a CEU ügyére

2018. okótber 25. 17:16:00
David B. Cornstein folytatná a tárgyalásokat.

David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán a Budapest Marriott Hotelben 2018. szeptember 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
David B. CornsteinMTI Fotó: Máthé Zoltán

David B. Cornstein nagykövet továbbra is azon dolgozik, hogy megoldódjon a CEU ügye - közölte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége az MTI-vel.

A CEU csütörtökön jelentette be: ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni a Közép-Európai Egyetem körül kialakult helyzetre, a felsőoktatási intézmény amerikai akkreditációjú mester- és doktori programjaira jelentkező új hallgatók a 2019/20-as tanévtől a CEU bécsi kampuszán tanulnak majd.

Soros-féle blöff

Kovács Zoltán kormányszóvivő erre úgy reagált, hogy a kormány szerint a bejelentés egy Soros-féle politikai blöff. A Közép-Európai Egyetem "ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is" Magyarországon fog működni - tette hozzá.

Prioritás

A budapesti amerikai nagykövetség közleménye szerint David B. Cornstein kijelentette: a CEU "prioritás" az amerikai kormány számára, és "elsöprő kétpárti támogatást élvez" az Egyesült Államokban.

A nagykövet megérti a CEU álláspontját, ugyanis - írta - a hosszantartó bizonytalanság nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében. Ezzel együtt úgy gondolja, még mindig lehet megoldást találni.

"Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék" - értékelt a nagykövet, hozzátéve: gyorsan kell cselekedni.

David B. Cornstein mindkét féllel együtt dolgozik azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjanak december elseje előtt - olvasható a nagykövetség közleményében.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás