Friss árfolyamok >>

Karrier

Mennyit keres ma egy szabadúszó Projektvezető?

Magyarországon kapkodnak a tapasztalt projektvezetők után, de a kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek sem kell szégyenkezniük a napidíjak miatt.

Könnyebben mondtak búcsút munkahelyüknek tavaly a magyarok

Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és - keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével emelkedett az előző évhez képest, míg a cégek automatizálási szándéka magasabb fordulatszámra kapcsolt. Az év jellemző tendenciáinak markáns eleme, hogy a munkáltatók nyitottabbá váltak az atipikus foglalkoztatási formákra.

Átlag 18 százalékkal emelik a kormányhivatali dolgozók bérét

Helyzet van a munkaerő-piacon. Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal. A cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól.

1800 fővel többen dolgoztak a magyar McDonald's-nél – de mennyiért?

A magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek beruházásokat.

Azt hiszed, téged nem érint az elöregedés? Mindenkinek kevesebb lehet a pénze

A demográfiai változások hatalmas jövedelemkieséshez vezetnek a fejlett országokban a Bertelsmann Alapítvány szerint. Ezt a hatást azonban csökkenthetik az automatizálásba és a digitalizálásba történő beruházások. De az idősebb munkaerő továbbképzésére és egészségének megőrzésére is nagyobb gondot kellene fordítani.

Mészáros Lőrinc 39 milliárddal ér többet, mint Csányi Sándor

Kijött a Forbes szokásos vagyonoslistája, becslésük szerint ekkora a különbség a leggazdagabb és a második leggazdagabb magyar ember között.

Egyre kevesebbet dolgoznak a parlamenti képviselők

Két választás miatt a szokásosnál is rövidebb parlamenti ülésszakok, alábbhagyó törvénygyár, szigorítás a parlamenti rendszabályokban, megregulázott ellenzék és sajtó, 29 fideszes félrenyomással záruló őszi szezon. Összeszedtük az idei parlamenti évad legérdekesebb momentumait.

Új számítások – még több magyar dolgozóra lesz szükség Ausztriában?

Az utóbbi egy évben nagyon lassult a magyar munkavállalók számának növekedése Ausztriában. Még mennek, de jól láthatóan kevesebben. Sokkal több román és ázsiai, menekült helyezkedett el. Pedig egy-két évtized alatt százezres nagyságrendben üresedhetnek meg állások a szomszédunkban.

A Tisztelt Ász! tenisztorna több mint verseny

Ismét kiélezett mérkőzéseket hozott vasárnap a parlamenti képviselők, állami vezetők és volt miniszterek Tisztelt Ász! tenisztornája a Park Teniszklubban. Ez nem csak verseny, hanem a sportbarátok találkozója volt.

Nyugdíjreform? Még mit nem! Visszarendeződés jön

Amióta nincs akkora válság, egy csomó országban politikai okokból visszavonták vagy felpuhították a korábban elhatározott nyugdíjreformokat. Ez később még csúnyán visszaüthet az OECD szerint. Nagy gond, hogy egyre többen dolgoznak részmunkaidőben, határozott időre vagy vállalkozóként, az ő nyugdíjuk pedig kevesebb lesz.

A nap képe: befeketedett a Kossuth tér

Ismét a Parlament előtt demonstráltak a tanárok.

Lassan, de biztosan tovább nő a magyarok száma Ausztriában

A magyar munkavállalók száma ugyan szezonális okokból éppen visszaesett októberben Ausztriában, de ez alighanem csak átmeneti. Év per év alapon továbbra is nő a kint dolgozók létszáma. December közepétől sűrítik a Sopron felé tartó ingázó vonatokat, de más vonalakon is lesznek bővítések.

Kiderült, hány pontot ér majd a nyelvvizsga a felvételinél

Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során. Ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Lefagyhat a mosoly a méregdrága ügyvédek arcáról

Bealkonyulhat a régi rendszernek, hogy ügyvédi irodák magas óradíj alapján számolják el a végzett munkát.

Az Újságírók nyerték a Csúcs Kupát

A tavalyihoz hasonlóan ismét az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy a győzelmükkel az Újságírók lettek az elsők, megelőzve az Országgyűlés válogatottját.

Óránként 1200-ért melóznak a magyar munkások

A fizikai órabérek több mint ötödével nőttek, a legjobban Közép-Magyarországon és a Dunántúlon lehet keresni.

Miniszterelnöki megbízott lesz Tarlós István

Orbán Viktor az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztésének ügyét bízta a volt főpolgármesterre.

Áder ismét Polt Pétert jelöli legfőbb ügyésznek

Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra Áder János köztársasági elnök.

Egyre nagyobb a nyugtalanság a BKV-nál

Egyre feszültebbek a BKV-nál dolgozók, nem tudják ugyanis, hogy a jövő évi béremelést mennyire fogja befolyásolni a tulajdonosi összetételben bekövetkezett változás, valamint a főpolgármester-váltás.