Friss árfolyamok >>

Karrier

Máris megvan a leváltott tisztifőorvos utóda

Szerdán jelent meg a hír, hogy Kásler Miklós menesztette Kovács Attilát.

Megvan az Év Fiatal Vállalkozója

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. A díjat idén Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el, akinek cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez.

Ettől tényleg több gyerek születhet – de csak a kormánytisztviselőknél

Nagyon komoly kedvezményeket ígér a javaslat, de persze csak akkor, ha lesznek gyerekek.

Kásler kirúgta a tisztifőorvost – alig néhány hónapig volt a poszton

A humán miniszter kedden mentette fel Kovács Attilát.

Minden nyolcadik osztrák nyugdíj külföldre megy

A magyar munkavállalók száma visszaesett októberben Ausztriában, de ez inkább csak a normális szezonalitás, minden ősszel ez van. Két csoport veszélyezteti előkelő helyünket az ottani munkaerő-piacon: a román állampolgárok száma nőtt jobban az utóbbi egy évben, mint a magyaroké, valamint az Ázsiából érkezetteké.

Új vezér a magyar Coca-Colánál

Kerekes Péter lett a Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Most jó lenni katonának!

Amióta a Honvédelmi Minisztérium bejelentette az elmúlt időszak legátfogóbb reformját, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Programot, egyre nagyobb figyelem övezi a program megvalósulását akár a technikai eszközök, akár a létszám fejlesztését illetően.

Tényleg csomagolnak: Soros és Kurz már a CEU Bécsbe költözéséről tárgyalt

A magyar-amerikai milliárdos és az osztrák kancellár vasárnap este találkozott.

A BMW-t már le is foglalták - fesztiválszervezők után nyomoz a NAV

2,7 milliárdot moshattak tisztára, ciprusi és szlovák társaságok is benne voltak az ügyben.

Digitalizáció segíti a pénzügyek oktatását

E-learning platformon elérhető pénzügyi tananyagot fejlesztett ki a Pénziránytű Alapítvány, tapasztalva, hogy a diákok figyelmét sokkal inkább felkeltik a digitális oktatási eszközök.

A hülyének is megéri kukásnak állni Budapesten?

Stabil, bejelentett munkahely egy hazai nagyvállalatnál, kimagasló cafetéria, ingyenes fogászat, vállalati üdülő. Nagyjából ezekkel az előnyökkel próbálja magához csábítani a Fővárosi Közterület-fenntartó az álláskeresőket. Miközben munkaerőhiány miatt komoly fennakadás lett a fővárosi szemétszállításban, megnéztük, milyen pozícióra és milyen feltételekkel vadássza a dolgozókat a fővárosi hulladékszállító.

Székely Gábor lett az Altera befektetési igazgatója

Befektetési igazgatót nevezett ki az Altera: Székely Gábor csatlakozik a Wallis autós vállalataihoz.

Krónikus munkaundor: már 3 éve folyamatosan csökken a hazai dolgozók elkötelezettsége

Idén csak a munkavállalók 59%-a tekinthető elkötelezettnek. Közben a támogató munkahelyi környezet fokozatosan tör előre a munkavállalók fontossági listáján. A jövő sikerességének záloga az agilis cégeké, akik képesek gyorsan, és hatékonyan reagálni a folyamatos változásokra.

Munkahelyeket vesznek el, vagy még teremtenek is a robotok?

Nemcsak a munkaadók várnak költségcsökkentést, minőségjavulást az új technológiáktól, a dolgozók is gyakran örülnek neki, mert a monoton tevékenységeket kreatívabb, változatosabb munkavégzés váltja fel. Nemsokára szinte minden vállalat használni fog majd valamilyen formában mesterséges intelligenciával működő rendszereket, felhőszolgáltatásokat.

Kínai egyetem jön Magyarországra? Palkovics erről tárgyalt

Az innovációs és technológiai miniszter a Csungking Egyetemen járt.

Lesz piros gomb, hogy a mesterséges intelligenciát kikapcsoljuk?

A Microsoft Magyarország hatodik alkalommal rendezte meg a jövő technológiáiról szóló konferenciáját vállalati és közigazgatási ügyfeleinek, ahol főként a mesterséges intelligencia üzleti életre, a pénzintézeti szektorra, valamint a munka világára gyakorolt hatását boncolgatták. Lassan mindenki használja majd ezeket a technológiákat, ám súlyos kérdések merülnek fel.

Ni csak, ki beszél sajtószabadságról

A nyugati országok azzal, hogy nem nyíltan, hanem csak bizalmasan vetik fel az emberi jogok megsértését az ukrán vezetésnek, a büntetlenség érzését keltik benne - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában fogadta Thomas Gremingert, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárát.

Trump már a követ is tűzfegyvernek tekinti

Néhány nappal az amerikai időközi választások előtt az amerikai elnök a migránskártyával jött elő. Szerinte a “migránskaraván” tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba, és ha kővel dobnák meg a rendőrséget, akkor azok tűzfegyverrel válaszolnak majd. “Itt nem lehet tovább élni, egyetlen napot sem” – mondja a másik oldal.

Palkovics: nem költözik a CEU

A miniszter szerint CEU-ügy sincs.

Orbán elárulta, kit akar Juncker helyére

Erős Európai Néppártra van szükség - mondja a magyar miniszterelnök és Kelemen Hunor.