Friss árfolyamok >>

Karrier

Félmillió magyar azonnal otthagyná a munkahelyét

Mire vágynak a magyar fizikai munkavállalók? Mit tesznek ezért a munkaadók?

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.

327 ezer az átlagbér - megvan, kiknek emelkedik a legjobban a fizetése

A bérek emelkedése továbbra is kétszámjegyű Magyarországon, de amióta az infláció újra az életünk részévé vált, a reálbérekre ez már nem igaz. A fizetések azért szépen növekednek, a bruttó átlagkereset 327 ezer forint fölött jár májusban, az első öthavi átlag pedig még az egyszeri juttatások nélkül is 300 ezer fölött jár. Az egészségügyben volt a legnagyobb béremelés, az energiaszektor keresett a legtöbbet.

Íme, Orbán ellensége Orbán születése előtt

Nagyszerű képre bukkantunk, nézzük meg, hogy festett az a fiatalember 1962-ben, aki ma már igencsak agg korában lett plakátarc a választási kampányban.

Új egyeteme van Magyarországnak

Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola - közölte az intézmény.

Megvan, melyik Magyarország legjobb kollégiuma

A szegedi Károlyi Mihály Kollégium lett Magyarország legjobb egyetemi szálláshelye az eduline.hu szavazásán, írja a Délmagyarország.

Mosolygó hölgy a szakadó esőben: új csillag született a vébé alatt

A horvát elnökasszony végigszurkolta a foci vb-t, félmeztelen focistákkal ünnepelt az öltözőben, a vesztes döntő után pedig bőrig ázva vigasztalta a játékosokat. Kolinda Grabar-Kitarovic ügyesen használta fel pr célokra a világ egyik legnézettebb eseményét, ami alighanem otthon és külföldön is jól jön majd neki.

Mennyivel lehet többet keresni a német McDonald'sban, mint itthon?

Németországban alacsonyak a gyorséttermi bérek, a gyakran cserélődő dolgozók többségénél alig haladják meg a minimálbért, de emelés várható. Magyarországon is megfigyelhető 10-20 százalék növekedés az utóbbi két évben, de így is elég alacsonynak tűnnek a fizetések. Ha nem vezető valaki, akkor mélyen az átlagbér alatt vannak.

Új partnert neveztek ki az EY-nál

Tovább erősíti digitális auditszolgáltatásait az EY.

Tudod, hány ember borult ki C. Ronaldo fizetésén? Öt

A Fiat gyárnál egy szakszervezet sztrájkot hirdetett, amiért a tulajdonosok ennyi pénzt költöttek egy focistára - a felhívás azonban nem várt eredményt hozott.

Ölik egymást a cégek a fiatal diplomásokért

Könnyen munkát találhatnak a pályakezdők.

A 8 órás munka halálra van ítélve Magyarországon

Ha a cégek szeretnének embert találni a munkahelyekre, ki kell találniuk valamit az 5x8 órás munkaidő helyett.

Már tudjuk, kire cserélte le Shane Tusupot Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka korábbi edzőjét választotta.

Produktívabbak lehetünk, ha kikapcsolódunk

A jól felhasznált pihenőidővel sokat növelhetünk teljesítményünkön, ezt az alapigazságot járja körül A kikapcsolódás ereje című, a Pallas Athéné Kiadó munkája nyomán magyarul most megjelent sikerkönyv.

Annyival nőttek az albérletárak, hogy a képviselők sem tudják kifizetni

Valószínűleg simán átmegy majd a törvénytervezet a fizetésemelésükről.

Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában

Úgy tűnik, az Aldi-pénztárosok élete valóban olyan stresszes, mint ahogy kívülről látszik, kemény teljesítmény-kényszer alatt dolgoznak. A vevők is macerásak tudnak lenni. Viszont Németországban még a nettó alapfizetésük is eléggé vonzó, és még egyéb pluszpénzek is bőven akadnak számukra. Jelenleg is jó pár száz ilyen dolgozót keresnek.

Vigyázz, bomba! Te tudod mit kell tenni, ha robbanóeszközt találsz?

Az elmúlt hetekben többször is kerültek elő robbanótestek Magyarországon. Ezek eltávolítása a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezredének feladata. De mit kell tenni, ha valaki egy világháborús gránátot talál a kertben, és hol kerülnek elő hasonló eszközök a leggyakrabban?

Több mint 200 embert vert át pofátlan csalásokkal egy nő

Most vádat emeltek ellene, mintegy 70 millió forintot csalt ki. A pénzből autókat bérelt és nyaralni ment.

Az évszázad üzlete: megvan, miért kell a Juventusnak a portugál szupersztár

Kedden robbant a hír, hogy a Real Madridtól a Juventushoz igazol Cristiano Ronaldo. A portugál médiasztár horribilis összegbe, 340 millió euróba kerül majd az olasz topklubnak. Megéri-e üzletileg ennyit áldozni egy 33 éves focistára? Hogyan hozhatja be az árát egy olyan spíler, aki már alighanem túl van a csúcson?