Friss árfolyamok >>

Karrier

Még csak fel sem hívtak – miért nem adnak a cégek visszajelzést az állásinterjú után?

Az állásinterjú után jön a munkakeresési folyamat leginkább idegőrlő része: a várakozás a visszajelzésre. Sok esetben azonban a jelölt hiába vár, a cégek – kapacitáshiányból vagy más okokból –, de nem jelentkeznek többet. Ez a jelenség túlmutat azon, hogy a jelentkező csalódottan veszi tudomásul, hogy valószínűleg nem őt választották – hosszú távon a cég hírnevére nézve súlyos következményei lehetnek.

Trump kirúgta nemzetbiztonsági tanácsadóját

Az amerikai elnök stílusosan a Twitteren jelentette be, nincs többé szüksége Bolton szolgálataira.

Ennyi volt: távozik a MÁV egyik vezérigazgató helyettese

Völgyesi Zsolt Károly látta el az általános és műszaki vezérigazgató-helyettesi posztot.

Megvan, melyik posztot szánnák Trócsányinak az Európai Bizottságban

Döntött Ursula von der Leyen. A magyar kormány új korszakot, józanabb vezetést vár.

Visszavonul az Alibaba alapítója

Távozik a vállalat éléről a legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat, az Alibaba társalapító elnöke, Jack Ma.

Kásler megszabadult egyik miniszteri biztosától

Az Emberi Erőforrások Minisztere visszahívta egyik biztosát augusztus végével.

Kezdődik az iskola: 30 éve nem volt ekkora fejlesztés

Hivatalosan is vége a nyárnak, reggel pedig elözönlötték az utcát az ünneplőbe öltözött diákok: elkezdődött a 2019/20-as tanév. Mennyi gyereket érint a tanévkezdés? Mennyibe kerül? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat most, hogy becsengettek.

Kiderült, melyik a legdrágább egyetemi város

Jobban megérheti inkább vásárolni.

Örülhet a kormány, valami nagyon megváltozott az oktatásban

Sikerült a szakképzés felé terelni a fiatalokat.

Teljes elégedetlenség: valamire készülnek a tanárok

Szeptember végére kongresszust hívtak össze, ahol eldöntik, milyen nyomásgyakorlással akarják elérni céljukat.

Nemhogy javulna, arányosan egyre rosszabb az orvosok fizetése

Az elmúlt években több területen is életpályamodellt vezetett be a kormány a közszférában. Ugyanakkor folyamatosan lehet olvasni munkaerőhiányról, néhol már a szolgáltatási színvonal visszaeséséről. A Policy Agenda legfrissebb elemzésében azt nézte meg, hogy a közszféra bérei hogyan néznek ki munkakörök szerint, illetve milyen változás történt 2016-hoz képest.

Soros György üzent a CEU-nak: még több pénzt ad

Soros szerint biztos az egyetem jövője.

El nem hinnéd, hogy milyen helyekre vándorolnak ki magyarok

Sok szó esik a néhány fő célországba költöző vagy ott dolgozó magyarok százezreiről. Van egyáltalán olyan ország az EU-ban, ahová nem áramlanak a magyarok? Van, de csak kettő. Néhány érdekes területre viszont csak úgy özönlenek. Mekkora lehet az éghajlat szerepe?

Borzalmas állapotokról jönnek a hírek a BKV munkásszállóiból

Csábító propagandafilmekkel és feltételekkel csalogatja leendő dolgozóit a BKV. A jelentkezők csak a szerződés aláírása után szembesülnek azzal, hogy az ígéretek esetenként köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Poloska, vizeletes matrac, nehezen viselhető szagok. Börtönökben is jobb körülmények uralkodnak, mint a BKV munkásszállóin. A gond csak az, hogy másnap innen ülnek a volán mögé.

Elfogynak, akik ki akartak menni? Feltűnően lassul a németországi kivándorlás

Magas szinten, 105 ezer vagy 113 ezer felett van a Németországban dolgozó magyarok száma attól függően, hogy a részmunkaidőt is beleszámoljuk-e. A részmunkaidősök száma emelkedik, nagy részük nő. A magyarok kiáramlása viszont határozottan lassulni látszik az évek során.

Így porlad szét a birodalmad, ha kiesel a NER piksziséből

Eladta két éve még piacvezető médiaügynökségi csoportját az időközben a kormány kegyeltjei közül látványosan kieső Kuna Tibor.

Az internet fogja bearanyozni a nyugdíjasok életét?

“Digitálisan és függetlenül” a címe egy tanulmánynak, amely azt vizsgálta, hogy az időseknek mennyivel másabbak az ismereteik, a biztonságérzetük az interneten, mint a fiatalabbaknak. A különbség óriási, amin jó lenne változtatni. Az internet segítségével ugyanis az idősek még mozgásukban korlátozottan is jóval tovább tudnak önállóak maradni saját otthonukban.

Mészárosék vagy megtanultak teleportálni vagy hazudnak

A sikercsaládhoz annyi cég tartozik, hogy fizikai képtelenség minden közgyűlésen jelen lenniük. Szóval csúsztatásokkal oldják meg a feladatot - viszont jogilag egészen addig nem baj, ha valaki azt hazudja, hogy ott volt egy ilyen eseményen, miközben nem volt ott, amíg valaki másnak ezzel kárt nem okoz.

Mindjárt húzzák a ponthatárokat – mennyit kell fizetni a legmenőbb szakokon?

112 ezer felvételiző sorsa dől el nemsokára, ugyanis ma este 8 órakor hirdetik ki a szeptemberben induló képzések ponthatárait. Mennyire kell mélyen a zsebbe nyúlni annak diáknak és főleg szüleinek, ha nem sikerül államilag finanszírozott helyre a bejutás? Idén is megnéztük, hogy mennyit kérnek el a legnépszerűbb alapképzéseknél.

Milyen buktatók és tévhitek övezik a munkaidőkeret alkalmazását?

Mik a leggyakoribb problémák, ha a munkaidőkeretről van szó? Tipikus hibának számít, ha a munkáltató elmulasztja tájékoztatni a munkavállalókat a munkaidőkeret kezdő és/vagy befejezési időpontjáról, vagy csak szóban hangzik el az információ.