Friss árfolyamok >>

Megvan Budapest legdrágább ingatlana – te adnál érte ennyit?

2018. március 5. 11:19:00
Ha milliókban gondolkodtál, messze alálőttél Budapest legdrágább kincsének.

Ajánlatunk

A kép csak illusztráció.
A kép csak illusztráció.

Az áremelkedés az egész lakáspiacot érintette, így a prémium kategóriás ingatlanok árai is emelkedtek. Bár ezek csak a piac néhány százalékát teszik ki, mégis kiemelt jelentőséggel bírnak mind az eladói, mind a vevői oldalon. Ráadásul elég számottevő változáson ment keresztül a piac: míg a válság előtt az 50 millió forint körüli ingatlanok jelentették a prémium kategóriát, ma ez a sáv legaljának számít, ezt közölte a Duna House a Privátbankár.hu-val.

Az ár mellett több tényező is fontos szerepet játszik, amikor a leggazdagabbak keresnek lakást. A legfontosabb faktor az exkluzív ingatlanok piacán hazánkban is a lokáció, az egyediség és a szolgáltatások komplexitása. Tapasztalataink szerint a luxust vásárló hazai vevőkör tudatosabb és ezáltal kifinomultabb igényekkel és elvárásokkal rendelkezik, mint a válság utáni években, hiszen sok esetben külföldi piacokon is (Dubai, Egyesült Királyság, USA) tapasztalatot szereztek ingatlan adásvételekben– nyilatkozta Uracs Annamária, a prémium ingatlanokra specializálódott DH Prime menedzsere.

Az ország gyöngyszemei

Négyzetméterár tekintetében a budapesti luxus piac körülbelül másfél millió forintnál kezdődik és akár a hárommilliós értéket is elérheti, igaz, ez a kimagasló minőségű építőanyagok és speciális kialakítástól is függ. A legdrágább kategóriában a DH Prime kínálatában jelenleg egy klasszikus stílusú, 12 szobás villaépület viszi a prímet, ezt az Andrássy úton 6,757 milliárd forintért vásárolhatják meg az érdeklődők. A pesti oldalon egy belvárosi luxus lakásért 490 millió forintot kérnek.

A budai oldalon a legexkluzívabb rezidenciákért 1 milliárd forint feletti vételárat kérnek tulajdonosaik, míg egy csodálatos dunai körpanorámás penthouse lakásért több mint 500 millió forintot. Emellett a Balaton környéke a másik legdrágább régiója az országnak, Balatonfüreden újépítésű luxus lakópark 206 m2-es penthouse lakás, saját 113 m2-es terasszal 309 900 000 forintért vásárolható meg, természetesen saját partszakasszal és örök panorámával a Tihanyi- félszigetre.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás