Friss árfolyamok >>

Megjöttek a részletek: így újítják fel Budapest egyik legforgalmasabb terét

2018. május 30. 10:53:00
Várhatóan jövő nyáron kezdik és 2020 végére végeznek is a Széna tér felújításával.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Budán fekvő Széna tér felújítását. A tájékoztatás szerint az építkezést jövő júniusban kezdik el, és ha minden jól megy, 2020 végére be is fejezik azt. A teljes átépítés 2,5 milliárd forintot igényel, a szükséges dokumentumokat 26 igen és 1 nem ellenében fogadta el a közgyűlés.

A dokumentum szerint azért van szükség a Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Széna tér felújítására, mivel az a jelenlegi állapotában egy  rendkívül elhanyagolt terület, amit a Csalogány és a Hattyú utca két részre oszt. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taximegállóhelyként funkcionál, míg a Varsányi Irén utca mentén a Városfal étteremig terjedő területeit a jelenleg itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg. Ráadásul a buszmegállók és -várók óriási területet vesznek el.

Mi lesz belőle?

Az átépítést követően az a cél, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi használható, minél nagyobb zöldfelületet magába foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló is, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás