Friss árfolyamok >>

Lakásépítést ígér a Jobbik

2018. március 2. 16:20:00
Egy sor változtatást hozna a párt a jelenlegi lakáspiacon.

Ajánlatunk

Eladó lakást hirdető felirat egy debreceni társasház előtt (Forrás: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)
(Forrás: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)

Z. Kárpát Dániel szerint a csok nincs ellenére, de a közelmúltban bejelentett módosítások - például a családtagok adóstársként bevonása - nem tekinthetők rendszerszintű könnyítéseknek.

Drága albérletek és az Airbnb

A Jobbik alapproblémának azt tartja, hogy Budapesten 130-150 ezer forintos albérletárak vannak és vidéken is lehet 80 ezer forint feletti díjakkal találkozni.

Z. Kárpát kifogásolta, hogy a kormány nem avatkozik be az Airbnb megjelenésével kialakult helyzetbe, miközben az online másodlagos albérletpiac több ezer ingatlant vett ki a kínálati oldalról. A Jobbik egy egyszerű bejelentési metódus és átalányadó formájában legalizálná a szolgáltatást.

Az ellenzék elvenné a csok-ot

Amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig Magyarországon megmarad az otthonteremtési program és a csok. Ígérte a Fidesz szóvivője nemrég >>>>

Csok a gazdagoknak

Z. Kárpát Dániel szerint a csok csak a tehetősebbek lakáshoz jutását könnyíti meg, a kedvezményt pedig ki kellene terjeszteni a használt lakások kibővítésére, felújítására is. További kedvezményeket kellene biztosítani, ha a fejújítás legalább 1 energetikai szint előrelépéssel jár.

Bérlakások

A Jobbik évente 10 ezer bérlakást építene és 5 ezret újítana fel hazai kivitelezők és beszállítók bevonásával, s ez is csak évtizedes távlatban enyhítene a szűkösségben - mondta, jelezve: a lakásokba elképzeléseik szerint a piaci feléért-harmadáért lehetne beköltözni és pár év után a bérlők tulajdonosok lehetnének.

Új törvény

Az alelnök egy új társasházi törvény megalkotását is szükségesnek tartotta, értékelése szerint a hatályos jogszabály hiányos, egyes közös képviselők visszaélnek jogaikkal, máshol fejlesztések maradnak el. Emellett a távhőrendszer fejlesztését is fontosnak ítélte - írja az MTI.

Mégis mi ez a hír a Privátbankáron?

Most, hogy a 2018-as választási kampány hivatalosan is elindult, elkezdtük összegyűjteni a politikai pártok választási ígéreteit. Itt van a többi >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás