Friss árfolyamok >>

Közel a megfizetethetetlen: tényleg senki sem tud majd lakást venni Budapesten?

2018. június 5. 09:53:00
2020-ra egymillió forint feletti négyzetméterárakkal kell a belvárosban a Duna House előrejelzése szerint.

Az ingatlancég szerint elsősorban az V. kerületben kell majd egymilliós négyzetméterárral számolni, már amennyiben a jelenlegi ütemben drágulnak tovább az ingatlanok, ezt közölte a Duna House a Privátbankár.hu-val. A belvárosi árak ugyanis mintegy megduplázódtak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta: míg 2014-ben 420 ezer, addig 2017-ben már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

A legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem enyhül, idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára. Benedikt Károly, a DH elemzési vezetője szerint jelenleg a lakások körülbelül harmada (30 százalék) éri el lélektani határként emlegetett értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta. A vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt, de előfordult olyan is, hogy a vevő nagyobb lakásra cserélte korábbi otthonát.

Könnyű milliók - ha itt próbálsz lakást eladni, biztosan meggazdagodszKét év alatt átlagosan több mint 25 százalékkal emelkedtek a lakásárak az V. kerületben, így akinek itt van lakása, az könnyen milliókra tehet szert. Ráadásul a használt és az újszerű otthonok drágulása idén is dinamikus az erős kereslet miatt. Ám mivel az árak még így is elmaradnak a régiós fővárosokétól, további befektetői hullám várható. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás