Friss árfolyamok >>

Döntött a kormány: komoly sportberuházás indul a Margit-szigeten

2018. február 20. 17:19:00
A budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében hozott törvényt az Országgyűlés.

Ajánlatunk

A Magyar Tenisz Szövetséget vezető Szűcs Lajos (Fidesz) előterjesztését 130 igen szavazattal, 15 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett - kivételes eljárásban - fogadták el a képviselők.

Hirdetmény nélküli közbeszerzésre készülnek

A törvény kimondja: a margitszigeti beruházás építtetője az állam képviseletében a Nemzeti Sportközpontok. A projekt irányítását és lebonyolítását az állami tulajdonban lévő BMSK Zrt., a verseny lebonyolítását és rendezését pedig a teniszszövetség végzi. A torna megvalósításával és szervezésével összefüggő közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérőnek minden esetben joga van a közbeszerzési törvény szerinti, rendkívüli sürgősségre alapított, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására úgy, hogy köteles legalább három ajánlattevőt ajánlattételre felhívni, és jogosult arra, hogy az ajánlatok értékelési szempontjaként kizárólag a legalacsonyabb árat határozza meg.

A javaslatot előterjesztő Szűcs Lajos a kivételes eljárásban zajló tárgyalást azzal indokolta: nemrég derült ki, hogy 2019 után további öt évig rendezhetjük meg a versenyt, így annak állandó helyszínt kell biztosítani. Idén a Kopaszi-gáton, ideiglenes pályákon tartják a tornát - mutatott rá a képviselő.

Ez egy olyan sportfejlesztés lesz, ami megéri?

A fejlesztés a néhány évtizede még nemzetközi versenyeknek is helyt adó margitszigeti pályákat fejleszti oly módon, hogy az a sportolók mellett a teniszezni vágyóknak, a szigeti futáshoz átöltözni kívánóknak valamint a konferenciaturizmusnak is helyt ad majd.

Szűcs elmondta: a Magyarországon megrendezett versenyt tavaly a helyszínen 25 ezer ember követte, míg a médián keresztül 260 millió emberhez jutott el, így állandó helyszín megteremtésével a megrendezés üzleti szempontból is rentábilissá válhat.

A Jobbiknak tetszik az ötlet

Gyöngyösi Márton (Jobbik) az MTI beszámolója szerint fontos célnak nevezte, hogy egy nemzetközi színvonalú teniszstadion létesüljön Budapesten. Rámutatott: gazdaságtalan, hogy a tornák előtt felépítik, majd lebontják a helyszínt a Kopaszi-gáton. Örömét fejezte ki, hogy nem egy új helyszínt jelöltek ki, hanem a régi központot fejlesztik.

LMP: az egészségügyet miért nem fejlesztik ilyen rohamtempóban?

Sallai R. Benedek (LMP) számos kritikát fogalmazott meg hozzászólásában, például azt, hogy míg fontos kérdésekkel, például az egészségüggyel vagy a vidéki úthálózat fejlesztésével nem foglalkozik a kormányoldal, egy teniszverseny érdekében egy nap alatt elkészítenek egy javaslatot. A Fidesz-KDNP-t a legkisebb mértékben foglalkoztatja a közfeladatok ellátása - fogalmazott -, de mindig találnak egy versenyt, amelynek létesítményfejlesztésével sokan kapnak lehetőséget.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás