Friss árfolyamok >>

Kiderült, ki költözik be Budapest ikonikus épületébe

2018. június 23. 10:33:00
A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be a Buda Palotába. A felügyelet a Krisztina körúton bérelt irodahelyiségekből költözik majd át a Széll Kálmán téri Postapalotába.

A Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18 500 m2 alapterületű, hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház folyamatos állagromláson ment keresztül, mely Buda legfrekventáltabb helyén rontotta a városképet- írja az MNB.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euró értékben (ez mai árfolyamon számolva mintegy 7,2 milliárd forint). Az Alapítványok fel is újították az épületet - a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, melyre az értékesítés lezárásáig nagyjából a vételárnak megfelelő összeget, 22,1 millió eurót költenek el.

Az MNB összességében 45,3 millió eurót fizet majd az Alapítványoknak a felújított épületért - ez meghaladja a 14 milliárd forintot. Az épület jelenleg szerkezetkész, az MNB szerint a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit, melynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás