Friss árfolyamok >>

Ez lesz a megoldás a brutális albérletárakra?

2018. július 8. 09:49:00
Miskolcon feleannyiért lehet lakást bérelni, mint Budapesten.

MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János

A közeljövőben elkészülő több tízezer új lakás leszoríthatja a jelenlegi magas albérletárakat - mondta az Ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1-en.

Balogh László kifejtette, az albérletárak magasak, ám országrészenként jelentős különbségek vannak a hasonló állapotú kiadó lakások árában: míg a fővárosban egy garzon átlagos havi bérleti díja 110 ezer forint, Miskolcon 50-55 ezer forintért adnak ki egy garzonlakást.

Új korszak kezdődik: felforgatja a lakáspiacot a kedvezményes áfa eltörlése >>>

A szakértő szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy a hosszú távú albérletfizetés helyett nem érdemes-e inkább saját lakás törlesztőrészleteit fizetni, ugyanis utóbbiak alacsonyabb összeget jelentenek, mint a havi albérleti díj.

Őrült időszak jön: most keresnek albérletet a diákok

Az ingatlan.com korábbi elemzéséből kiderült, hogy míg egy maximum 40 négyzetméteres budapesti garzonlakásokat június elején átlagosan havi 110 ezer forintért hirdették, ez 10 százalékos emelkedést jelent éves szinten. A debreceni garzonok bérleti díja 8 százalékkal 70 ezer forintra nőtt, a szegedieké kiugró mértékben, 44 százalékkal 65 ezer forintra emelkedett, Pécsen 14 százalékos drágulás történt, így 80 ezer forintért kínálják a garzonokat.

Fék az árba

Nem csak Magyarországon, a németeknél is komoly problémát jelent az albérletek drágulása. A kormány végül beavatkozott a folyamatba. Ugyanakkor az albérletárakra helyezett fék nemhogy lassította a drágulást, hanem fel is gyorsította. További részletek ebben a korábbi cikkünkben >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás