Friss árfolyamok >>

Az MNB elárulta, mi lesz Budapest ikonikus épületéből

2018. szeptember 5. 10:54:00
"Többfunkciós térként" születik újjá a Széll Kálmán téri Postapalota - ígéri a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi tudatosság növelése és a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében pénz- és banktörténeti múzeumot és a gazdasági ismeretek megértését segítő modern látogatóközpontot hoz létre a Széll Kálmán tér ikonikus épületében - írták a Privátbankár.hu-nak küldött közleményükben.

Az 1924-ben, Sándy Gyula tervei alapján épült egykori Postapalota, jellegzetes szecessziós stílusjegyeit megőrizve születik újjá és új, modern funkcióival várhatóan 2020-ban nyílik meg.

Ledöntik a tabukat

"A leendő Pénzmúzeummal és Látogatóközponttal a jegybank szándéka szerint lebontja a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabukat és bemutatja, hogy a pénz sokkal több, mint érmék és bankjegyek összessége" - írják.

A látogatók megismerkedhetnek a bankolás, válság, tőzsde, aranyfedezet, monetáris politika, kereskedelem, piac, tőke és még sok más olyan fogalom jelentésével, amiket nap mint nap hallunk, de csak kevesen tudnák elmagyarázni, mit is jelentenek valójában.

Már most elindult a látogatóközpont honlapja, ahol már az építkezés ideje alatt is megtalálhatóak a látványtervek és minden hasznos tudnivaló.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás