Friss árfolyamok >>

Ingatlan

Leégett a Hűvösvölgyi Vigadó

A nem működő étteremben éjszaka csaptak fel a lángok.

Pukkan a lufi: már jövőre kifogy a piac az új lakásokból?

A következő másfél évben szinte borítékolható az áremelkedés az ingatlanpiacon, a főváros azonban kezd kifogyni az azonnal beköltözhető új lakásokból - a mostani ütem mellett már jövő nyárra elfogyhat a kínálat. A kedvezményes áfa-kulcs eltörlése komoly terhet rótt a beruházókra, hogy határidőre átadhassák a projekteket - épp ezért nem mindegy, vevőként milyen beruházót választunk új otthonunkhoz.

Méregdrágák az új lakások – mennyibe kerül megépíteni egy négyzetmétert?

Évtizedes távlatban még mindig kevés az új lakás: 2013 és 2017 között 48 ezer lakás készült el, ez kevesebb mint a fele a 2008 és 2012 közötti mennyiségnek. Bár a kereslet adott az új lakások iránt, de nem minden térségben épül annyi új ingatlan, amennyire lenne vásárló

Tényleg olcsón lehet lakást venni a banki árverezéseken?

Száznál is több ingatlant árverezett el eddig a CIB, most közel 50 kereskedelmi és lakóingatlanra lehet licitálni.

Kegyetlen drágulás a lakáspiacon: ennek tényleg soha nem lesz vége?

A NAV forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérkép szerint fél év alatt átlagosan 15 százalékkal lettek drágábbak a lakások, mint 2017 év végén. Magyarországon egy ingatlan átlagos négyzetméterára idén nyáron már 336 ezer forintba került.

Lassan csak rossz minőségű lakások maradnak – befékez az ingatlanpiac?

Továbbra is szélsebesen drágulnak a lakások országszerte, úgy tűnik azonban, hogy egyre kevesebb felújított, jó állapotú lakás vár gazdára a piacon. A szakértők szerint ez a tranzakciók csökkenését hozhatja magával, mivel egyre kevesebben találnak megfelelő ingatlanra - ugyanakkor a most jó állapotú lakást eladni vágyóknak szerencséje lehet, mivel ez csak tovább emeli az árakat a következő időszakban.

Az MNB elárulta, mi lesz Budapest ikonikus épületéből

"Többfunkciós térként" születik újjá a Széll Kálmán téri Postapalota - ígéri a jegybank.

Mindenki adja-veszi a lakását - felrobbant az ingatlanpiac

Évek alatt nem volt annyi tranzakció, mint idén augusztusig.

Kiderült: itt érhet a legtöbbet az ingatlanod

Egyre népszerűbbek a nyaralók, a kereslet megduplázódott.

Felvirágzik a debreceni ingatlanpiac - mennyit hozhat a BMW?

Az új BMW gyár rendesen megmozgatja a piacot, a korábbi példák alapján jelentős áremelkedés várható a lakáspiacon. A multik már tanultak korábbi hibáikból, így az ipari ingatlanoknál kevésbé várható változás, az albérletet kínáló tulajdonosok azonban most jól járhatnak. A korábbi várakozásokkal szemben hosszabb folyamat lesz az árak felfutása, az utolsó három hónap viszont még tartogathat meglepetéseket.

Rohamot indítottak a magyarok a nyaralókért: mennyiért lehet venni egyet?

Még soha nem akartak annyira tóparti nyaralót venni a magyarok, mint 2018 júliusában: két év alatt megduplázódott az érdeklődők száma egy friss felmérés szerint. Az árak is szépen nőttek: a Balaton déli partján közel 30, a Velencei tónál helyenként 25 százalékos emelkedést mértek. A különbségek viszont óriásiak: nem mindegy, hogy tóparti palotát vagy egy lepukkant lakókocsit hirdetnek - bár ez utóbbi sem olcsó.

Bezár Budapest egyik legismertebb romkocsmája

Luxuslakások lesznek a Király utcai Kuplung helyén.

Lakáskiadással kaszálnál nagyot? Itt van néhány tipp

Legfeljebb 40 négyzetméteres és legalább másfél-két lakószobás ingatlant érdemes vásárolni, és nagyon fontos a jó lokáció. Hogy mi is számít jó lokációnak, azt az alapján lehet eldönteni, hogy milyen vevőkörnek szeretnénk majd továbbértékesíteni a lakást, vagy mire szeretnénk használni azt.

Ide költöznének legszívesebben a magyarok - és ezért nem teszik

A legtöbb magyar még mindig a családi házat helyezi előtérbe, ezzel azonban több probléma is van.

Eszement drágulás: itt szálltak el legjobban a lakásárak

Egy friss elemzés szerint Budapesten belül Hűvösvölgyben emelkedtek a legjobban az átlagos négyzetméterárak az elmúlt egy évben. A panellakásoknál a külső kerületekben ment végbe a legjelentősebb áremelkedés. Az összes budapesti városrészt nézve pedig az is látszik, hogy árcsökkenés szinte sehol nem fordult elő a kínálati árak alapján. Ahol nem volt emelkedés, ott is csak stagnáltak az árak.

Elképesztően látványos épületet húznak fel a Városligetben

A Liget Budapest Projekt keretében hamarosan kezdődik a Magyar Zene Háza építése. 2020 végén nyílik meg.

A kínaiak veszik a legdrágább lakásokat Magyarországon

Egy friss elemzés szerint a Kínából érkező vevők vásárolják a legdrágább ingatlanokat a külföldiek körében, de hol és mennyiért?

Hamarosan rengeteg új lakás jelenhet meg a piacon?

Jó sok lakás van készülőben.

A kormány új terve – kevesen fognak jól járni vele?

A falvak elnéptelenedésének megakadályozására a kormány emelni kívánja a csok összegét a kistelepüléseken. Így akár minimális önrésszel vagy a nélkül is lehetne ingatlant vásárolni az 5 ezer fő alatti községekben. Az ingatlanpiaci áraknak, vagy akár a családos háztartások területi elhelyezkedésének figyelembevételével azonban a csok további differenciálásának is volna létjogosultsága.

Megvan, mitől pörög iszonyatosan a magyar ingatlanpiac

Akár 180 ezer ingatlan is gazdát cserélhet idén. Budapest szerepe fokozatosan csökken.