Friss árfolyamok >>

Ingatlan

Lassan kezdődik a harc a diákok és a munkavállalók között az albérletekért

Pár hét múlva az egyetemisták miatt felpörög az egyetemvárosok albérletpiaca, ahol jelentősen nőtt a kereslet az idén. A kínálat azonban nem tartott lépést a fokozódó kereslettel. Egy friss elemzés most azt nézte meg, hogy milyen helyzetből indul a szezon.

A nyári otthonvásárlás előnyei

Otthont keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor érdemes kihasználnod a nyári időszakot, amikor kevésbé pörög a piac. Míg mások a vakációt tervezik, addig megéri a hirdetéseket böngészned, mert igazán előnyös ajánlatokra bukkanhatsz.

Elköltöztetik az Országos Széchényi Könyvtárat a Várból

Az I. kerületből a IX. kerületi Kilián-laktanyába viszik a könyvtárat.

Nem Budapesten épül a legtöbb lakás az országban – akkor hol?

A lista élén egészen meglepő települések is találhatóak, az előkelő ötödik helyet Balatonlelle, míg a hatodikat Biatorbágy szerezte meg.

Kimondta a GVH: megtévesztő az Ingatlan.com szlogenje

Bírságot nem szabtak ki az ingatlanközvetítőre.

Maradnak a kiakasztó árak a magyar lakáspiacon, de a távolban már látszik a fordulat

Megérkeztek az első negyedéves hazai lakásépítési adatok a Központi Statisztikai Hivataltól. Ebben az időszakban 3661 új lakás épült, 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban, viszont a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2018 azonos időszakában.

Még jó befektetés a lakáskiadás: hol lehet a legtöbbet kaszálni?

Bár a lakáskiadással járó hozam csökkenőben van, még mindig jó befektetésnek mondható. A lakásdrágulás miatt azonban a befektetőknek legalább 10-20 millióra van szükségük a piacra lépéshez. Az országon belül jelentősek az eltérések.

Lakást bérelni vagy venni éri meg jobban? Kiszámolták

Mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya.

Már a garázsokat is aranyárban mérik Budapesten

Négy év alatt 13 százalékkal több autó lett a fővárosban, ezzel párhuzamosan egyre többen érdeklődnek a garázsok iránt, a kereslet az idén csúcsot döntött. Az eladó budapesti garázsok átlagára éves szinten 36 százalékkal 4,1 millió forintra nőtt, ami a négy évvel korábbi átlag kétszerese.

Nagyot dobhatnak az ingatlanok árain ezek a városfejlesztések

A Budapesti Mobilitási Tervben vázolt fejlesztések közül nem egy nagy hatással lehet a főváros ingatlanpiacára is. Ahol megújulnak a közterek, vagy kényelmesebbé válik a tömegközlekedés, ott a kereslet is megnőhet az ingatlanok iránt. Az elképzelések közül az OTP Ingatlanpont most több, már elfogadott és az elkövetkezendő években elinduló fejlesztés várható piaci hatásait vette górcső alá.

Már érezni a lakáspiacon a csok-bővítést

Jelentős lökést adtak az országos lakáspiacnak az állami lakástámogatási program, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) új elemeiről szóló idei bejelentések – írja egy friss elemzés, amely azt vizsgálta, hogyan változott az eladó lakások kínálata és a kereslet, miután ismertté vált, milyen elemekkel bővül a rendszer.

Óriási lakáspiaci árrobbanás jöhet a meghosszabbított budapesti metró mellett

Az általánosan tapasztalt áremelkedésen túl akár 30-50 százalékkal is emelkedhetnek néhány év alatt az új metróvonalak mentén található ingatlanok árai – derül ki az Otthon Centrum legújabb felméréséből. A közelmúltban bejelentett Budapesti Mobilitási Terv 2030 többek között az M1 és M3 metróvonalak meghosszabbítására vonatkozó terveket is tartalmazza.

Szakadék a lakásárakban: meddig kell spórolni és mire elég az állami támogatás?

Több mint kétszer annyi ideig kell dolgoznia egy budapesti fiatalnak ahhoz, hogy fizetéséből lakást vegyen, mint egy észak-magyarországinak. Az ingatlanárak jelentős regionális különbségei miatt a fővárosban az állami támogatások egy új lakás értékének harmadát, egy községben majdnem a kétharmadát is kitehetik egy háromgyermekes családnál.

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel tavaly

Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel.

Óriástölgyeket ajánlottak fel a Notre-Dame újjáépítéséhez

Ezerháromszáz normandiai tölgyet ajánlott fel a Groupama biztosító, Franciaország harmadik legnagyobb magán erdőtulajdonosa.

Nyomul az állam az irodabérleti piacon

Alapvetően ennek tudható be, hogy a budapesti modern irodák átlagos kihasználatlansági rátája 2018 végére rekordmélységűre, 7,3 százalékosra esett – állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése.

Dupla annyit ér egy panellakás, mint korábban – óriásit kaszálhatnak az eladók

2019 elején sem állt meg a hazai ingatlanpiac. Magas tranzakciószámok, erős kereslet, továbbra is pörgő újépítésű szegmens jellemezte az elmúlt három hónapot. Az újépítésű ingatlant keresők már 4 fővárosi kerületben is milliós négyzetméterár feletti értékekkel találkozhatnak.

5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?

Az utóbbi időben gyorsan emelkednek a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamok az állampapírok emelkedő kamatának köszönhetően, immár lényegében elértük az 5 százalékot. Ez már lassan versenyképes lesz az ingatlankiadással elérhető hozammal, lehet hogy emiatt fog kipukkadni az ingatlanpiaci lufi?

350 millió forint egy átlagos lakásért, kitalálod, hol?

Az utóbbi évek hegymenete után igencsak elszálltak a hazai, különösen a fővárosi ingatlanárak, na meg a bérleti díjak is. De vajon mi a helyzet a világban, hol drágább és hol olcsóbb a piac? Ezt tette közzé a CBRE ingatlanközvetítő cég.