Friss árfolyamok >>

Ingatlan

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül

A nyaralóárak emelkedése az elmúlt egy évben évben lelassult - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb elemzéséből. Habár az árak valamelyest mérséklődtek, hatalmas eltérések mutatkoznak régiónként: akár 37 millió forint is lehet a különbség, attól függően, hogy az ország melyik felében található.

Nagyon nem mindegy, kinek adjuk ki a lakásunkat - ezekre a jelekre figyelj!

Ma már nemcsak Európában, hanem Magyarországon is egyre többen bérelnek lakást. A kínálat folyamatosan bővül, mivel az elmúlt években növekszik azoknak a száma, akik hosszú távú kiadás céljából vásárolnak ingatlant. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre a bérbeadóknak feltétlenül figyelniük kell, ha meg akarják találni a számukra ideális bérlőket.

E környéken már nem ritka az egymillió forintos négyzetméterár sem

A Rózsadombra is felért az árhullám – írja az OTP Ingatlan Pont közleménye. Tavaly egy négyzetméterért átlagosan 560 ezer forintot kellett itt fizetni, de az egymilliós ár sem ritka. Főleg magánszemélyek vásárolnak, kevésbé befektetők.

Forradalom az ingatlanpiacon: milliárdokat lehet spórolni a legújabb technológiával

A magyar ingatlanpiacon is megjelenik technológián alapuló forradalom, ami a nemzetközi piacon proptech néven terjedt el. Az proptech jelentős változást generál, elsősorban robbanásszerűen javíthatja a hatékonyságot, például olcsóbban fenntartható ingatlanokat hoz, milliárdos megtakarításokkal.

Szakadék szélén a lakáspiac - sosem látott válságot okozhat a bevándorlás?

Egyre nagyobb a lakáshiány Svédországban, pár éven belül rengeteg újlakás-átadás szükséges, hogy elkerüljék az ingatlanválságot. Az országban évek óta probléma az alacsony kínálat, a bevándorlás által is fűtött népességnövekedés azonban már komoly intézkedéseket igényel a kormányzat részéről. A téma fontos lesz a közelgő választások során is, a keresleti oldal megugrása ugyanis komoly válságot eredményezhet a piacon.

Füstölt egy budapesti szálloda

A Teréz körúti szállodából sokakat kimenekítettek.

Mennyibe kerül, hogy Brad Pitt integessen neked az utcáról?

Budapest igazi paradicsom a filmesek számára: az épületek között rengeteg szuperprodukciót forgattak már, Párizstól Moszkváig számos nagyvárost "eljátszott" már a magyar főváros, több történelmi korszakból. Ez pedig az ingatlantulajdonosoknak is jó - simán előfordulhat, hogy kiállunk az erkélyre, és egy hollywoodi világsztár forgat az utcán. De mennyibe kerül egy első soros hely a forgatáson? Körkép a kedvelt filmforgatási helyszínek ingatlanárairól.

Nagy dobásra készül a Jobbik

Az ellenzéki párt devizahiteleseknek segítene.

Megvan Budapest legdrágább ingatlana – te adnál érte ennyit?

Ha milliókban gondolkodtál, messze alálőttél Budapest legdrágább kincsének.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha te akarod eladni a lakásod

Jelenleg minden harmadik tulajdonos ad kizárólagos megbízást egy ingatlanközvetítőnek a lakása értékesítésekor. A szakma iránt még mindig sokan ellenérzésekkel viseltetnek, ugyanakkor egy tapasztalt szakember valószínűleg gyorsabban és jobb áron tudja értékesíteni az ingatlanunkat, mintha mi próbálnánk rá vevőt találni, derül ki az OTP Ingatlanpont felméréséből.

Lakásépítést ígér a Jobbik

Egy sor változtatást hozna a párt a jelenlegi lakáspiacon.

Ilyet se látni gyakran: Áder nemet mondott egy sportberuházásra

Visszadobott egy törvényt: nem akar teniszközpontot a Margitszigetre.

Extrém hideg Magyarországon - de hogyan hat mindez a lakáspiacra?

A felújított, legtöbbször korszerűbb fűtéssel rendelkezők lakások rezsiköltsége alacsonyabb, könnyebben és magasabb áron eladhatóak. A felújított panel- és téglalakások iránti kereslet 10-30, illetve 25-35 százalékkal nagyobb, mint a felújítandók esetében.

Miért veszik a panellakásokat, mint a cukrot?

A statisztikák azt mutatják, hogy a panellakások gyorsabban drágulnak, mint más ingatlantípusok, sőt a jelenlegi ingatlanár robbanásnak, amely 3 évvel ezelőtti kezdődött, ezek a lakások a nyertesei. Mi lehet a háttérben, miért épp most került vissza megbecsült helyére ez a lakástípus, és vajon átmeneti-e a folyamat?

Mégsem lesz Mészáros Lőrincé Budapest emblematikus épülete?

Nem tárgyalt a Konzummal a Danubius Hotels Group.

Mészáros Lőrinc vásárol: emblematikus épületet kebelezhetnek be

Újabb szállodával gazdagodhat a Konzum Budapesten.

Ég a Magyar Telekom irodaháza

A III. kerületi irodában csaptak fel a lángok.

Most mindenkinek jut lakás? Meghökkentő robbanás az ingatlanpiacon

Kifejezetten jó éve volt az építőiparnak, hogyha a lakásépítések számát nézzük, és nem csak a rengeteg elkészült új otthonnak lehet örülni, hanem nagyok sok építési engedélyt is kiadtak 2017-ben. Jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, így építkezett Magyarország.

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?