Friss árfolyamok >>

Ingatlan

Kiderült, melyek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái

A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres, a jelenlegi kínálatban pedig majdnem százszoros a különbség. Az V. kerületben voltak tavaly a legdrágább utcák, de idén novemberben is a legdrágább környékek közé tartozott ez a városrész. Vidéken a Balaton-parti utcákban lévő lakásokért kellett a legtöbbet fizetni. A fővárosban a Hős utca volt tavaly a legolcsóbb.

Félelmetes albérletárak Budapesten – mi a helyzet az agglomerációban?

Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a központi kerületekben, de a különbség csökkenőben van, mert egyre nagyobb a kereslet a fővároshoz közeli, jó közlekedésű településeken.

Félelmetesen elszálltak az árak Budapest mellett

Több agglomerációs szektorban is húsz százalék feletti áremelkedést mért a Duna House 2018-ban.

Megjelent a visszaesés a hazai építkezéseken?

Az év első kilenc hónapjában 1843 milliárd forint értékben indultak meg építőipari kivitelezési munkák Magyarországon, ez 2,7 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakában mért összegnél.

Hevül a lakáspiac: újjáéled a távfűtés?

A magas költségek miatt a lakások árát nagyban befolyásolja, hogy milyen fűtési rendszerrel működnek. Az okos városokban eljöhet a távfűtés reneszánsza.

10 éve többet kellett dolgozni egy lakásért, mint ma

A társasházi használt lakások négyzetméterára tíz év alatt 45 százalékkal nőtt, az újaké pedig 37 százalékkal. Ezalatt a kedvezmények nélkül számolt nettó fizetések 72 százalékkal nőttek 2008-hoz képest. Egy friss elemzés szerint a lakáspiac stabilnak mondható és nem láthatók hanyatlásra utaló jelek.

A nap képe: vörösben úszik a Parlament

Így festett a Parlament a ma reggeli órákban a budai oldalról.

Élet egy autóban: letaglózó riportot készített a kirúgott Hír TV-s

Egy éve él autójában egy budapesti hajléktalan nyugdíjas.

Bedobtak egy javaslatot a kormánynak: több százezer magyar életét megkönnyítené

A kormány új lakásáfa javaslata egyértelműen kedvezően hat a piacra az ingatlanfejlesztők szerint.

Ezrek lélegezhetnek fel a kormány bejelentése után

A Pénzügyminisztérium az idén novemberben már engedéllyel rendelkező lakásoknál 2023 végéig kitolná a kedvezményes, 5 százalékos áfa határidejét. Az ingatlan.com szerint ezzel több ezer, akár több tízezer lakás építtetője jut levegőhöz - nem kell kapkodniuk a kivitelezéssel, és a lakásdrágulás üteme is csökkenhet.

Bejelentették: még 5 évig maradhat a kedvezményes lakásáfa

A hosszabbítás ugyanakkor csak az építési engedéllyel rendelkező ingatlanokra vonatkozna.

Robbanás a piacon - elkészült rengeteg új lakás

Az idei év első három negyedévében 10 218 új lakás épült, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Hullámvasúton a lakásépítések: miért gond, ha nem épül elég lakás?

Amennyiben a megszűnő kedvezményes áfa, illetve egyéb kivezetett támogatások helyett nem fogad el az Országgyűlés ezekkel egyenértékű új ösztönzőket, akkor a lakásépítési számok ismét drasztikusan esni fognak - állítja a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE).

Mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlni annak, aki most akar lakást venni?

Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként- derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Ekkora áremelkedést már nem lehet kibírni - stratégiát váltottak a lakásvásárlók

Szakadatlanul nőnek az árak az ingatlanpiacon, a vásárlók pénztárcája ezt a tempót nem tudja követni - így nem csoda, hogy a vevők az olcsóbb lakások felé fordulnak. Budapesten ezért a külső kerületek kerültek az érdeklődés középpontjába, ahol szintén nagyot nőttek az árak, de még mindig messze a korábbi sláger-területek árai alatt lehet ingatlant vásárolni.

Nagyot kaszálhattak, akik időben csaptak le a panellakásokra

Az elmúlt egy évben közel 6 százalékos hozamot realizálhattak azok, akik kiadási céllal panellakásba fektették a pénzüket. Ez a befektetési forma továbbra is kifizetődő, noha az elérhető hozamok mérséklődnek, még mindig érdemes beszállni.

Egyre nagyobb a különbség a lakásárak közt Magyarországon

Az idei második negyedévben tovább nőtt a lakásárak közötti különbség az ország kisebb és nagyobb települései között, miután Budapesten gyorsult, a községekben viszont lassult a lakásárak éves növekedési üteme – derül ki a Magyar Nemzeti Bank lakásárindex jelentéséből.

Rég volt már ennyire jó passzban a magyar ingatlanpiac

A GKI fővárosi ingatlanpiaci indexének értéke 2018 októberében 11, míg az ország egészére vonatkozó jelzőszám értéke 7.

Budapest eltörpül az európai ingatlanárak mellett

A közel milliós belvárosi négyzetméterár nem számít kirívónak közép-európai viszonylatban.

Mi épül Budapesten? Mutatjuk, milyen fejlesztések jönnek a jövőben

Budapest hosszú távú fejlesztési stratégiát dolgozott ki öt évvel ezelőtt, amely kijelöli, hogy 2030-ig mit, hol és milyen szellemben lehet fejleszteni a városban. A lakáspiaci szegmensre fókuszálva egy friss elemzés megnézte ezt a stratégiát, mi valósult meg már az első öt évben és hol várhatóak fejlesztések a koncepció alapján a következő évtizedben.