Friss árfolyamok >>

Mibe tegyem a pénzem? Ezek a magyarok kedvencei

2018. augusztus 16. 14:03:00
30 milliárd forinttal hízott a befektetési alapok vagyona.

Júliusban 0,5 százalékkal növekedett a befektetési alapokban kezelt vagyon, ami 30 milliárd forintos pluszt jelent - közölte a legfrissebb adatokat a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

A befektetési alapok esetében az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője 15 milliárd forintos pluszt mutat. Az egyes kategóriákon belül vegyes kép rajzolódik ki, de a lényeg változatlan: a kötvényalapokból 30 milliárd forint távozott, míg az ingatlanalapokba 36 milliárdnyi friss tőke érkezett. A kötvényalapok vagyona még éppen 1.000 milliárd forint felett van, az ingatlanalapok pedig már 1 300 milliárd felett járnak. A tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 30 milliárd forinttal, azaz 0,5 százalékkal nőtt júniusban. A hónap végén a Bamosz tagok mindösszesen 6 292 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

A pénzpiaci alapok vagyona nőtt a hónap során. A hazai likviditási alapok kivételével minden alkategóriába érkezett friss tőke.

A kötvényalapokból ezúttal 30 milliárdnyi tőkét vontak ki a befektetők. Csak a hazai rövid futamidejű kötvényalapokból 21 milliárdnyi tőke távozott.

A vegyes alapoknál csak a dinamikus alkategória esetében érkezett friss tőke, így összességében 3,8 milliárd lett a tőkekiáramlás.

A részvényalapokból 1,6 milliárdnyi tőke távozott, azonban a hozamok kedvezően alakultak, így összességében a részvényalapok vagyona növekedni tudott 0,2 százalékkal.

A tőkevédett alapok vagyona közel három év után növekedni tudott ebben a hónapban.

Az abszolút hozamú alapokból ebben a hónapban 6,3 milliárdnyi tőke távozott.

A származtatott alapok esetében ebben a hónapban a visszaváltások 4,3 milliárd forinttal haladták meg az értékesítéseket.

Az ingatlanalapokba ebben a hónapban 36 milliárdnyi friss tőke érkezett, ami az idei második legmagasabb érték.

Az árupiaci alapoknál a kategória méretéhez képest nagyobb tőkekiáramlást láthattunk a hónap során (3 milliárd Ft).

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapok esetében az elmúlt hónapban főleg az ingatlanalapoknak köszönhetően tőkebeáramlás volt tapasztalható, továbbá a hozamok is pozitívan alakultak, aminek köszönhetően a vagyon nagysága 4,1 százalékkal nőtt - közölte a Bamosz.


Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás