Friss árfolyamok >>

Lecsapott a jegybank – felfüggesztettek egy alapkezelőt

2017. december 12. 10:09:00
Az MNB részlegesen felfüggesztette a DIVINUS Befektetési Alapkezelő Zrt. portfóliókezelési, illetve egyes kiegészítő tevékenységeit. Frissítés: pár napon belül orvosolták a problémát az alapkezelőnél.

A jegybank 10 millió forint bírságot is kiszabott a társaságra és kötelezte a jogszabályszerű működésre, illetve a kezelt befektetési alapok másik – azok kezelésére jogosult – alapkezelőnek történő átadására.

Az érintett befektetési alapok befektetőit és befektetésüket az alapok kezelésének átadása nem érinti. A részbeni felfüggesztés az alapok átadásának, illetve a jogszabályszerű működés biztosításának igazolt teljesítéséig tart. A társaság súlya a tőkepiacon csekély.

Mit jelent a felfüggesztés?

A felfüggesztés ideje alatt a DIVINUS Alapkezelő az általa kezelt befektetési alapok befektetési jegyeit nem forgalmazhatja, az alapok portfóliójába tartozó eszközöknél – a fennálló kötelezettségeinek teljesítése kivételével – befektetéskezelési tevékenységet nem végezhet, s új befektetési alapot sem hozhat létre. A felfüggesztés addig tart, míg a DIVINUS Alapkezelő a befektetési alapok másik alapkezelő részére történő átadását a jegybank felé megfelelően nem igazolja.

Frissítés: a Divinus Befektetési Alapkezelő arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Felügyelet által kifogásolt szabályzatokat napokon belül maradéktalanul elkészítette, módosította. A jegybank az intézkedéseket elfogadta, az alapkezelési tevékenyéget engedélyezte és a Divinus működésével összefüggésben azóta sem a felügyelet, sem más hatóság részéről semmilyen intézkedés nem vált szükségessé. Cikkünk frissítése (2019. április 2.) idején valóban nincs újabb, a társaság működését érintő határozat az MNB adatbázisában (link a kereséshez >>)

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás