Friss árfolyamok >>

Százmilliós viharkárok a mezőgazdaságban

2019. július 3. 11:58:00
Közel kétszáz mezőgazdasági kárbejelentés érkezett a Groupama Biztosítóhoz az elmúlt heti extrém időjárás miatt. A kárérték elérheti a kétszázmillió forintot. A június végi viharok elsősorban a betakarítás előtt álló növényekben okoztak komoly károkat.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A múlt hét szerdán és csütörtökön tomboló viharok nem csak a lakóingatlanokban okoztak sok kárt, de nem kímélték a mezőgazdasági növényeket sem. Elsősorban Északkelet-Magyarországon, illetve délnyugaton, Baranya megyében volt nagy a pusztítást. A Groupama Biztosítóhoz az elmúlt napokban közel 200 darab mezőgazdasági kárbejelentés érkezett, melyek együttes kárértéke elérheti akár a kétszázmillió forintot is.

A bejelentett károk mintegy fele jégverés miatt érkezett a biztosítóhoz, 30 százalékot tesznek ki a viharkárok, emellett a felhőszakadás okozott még jelentős gondokat a növényi kultúrákban.

Az elmúlt hetekben tapasztalt nagy intenzitású és váratlan viharoknak azért is kiemelt a jelentősége, mert az ország egyes részeiben a repce és az őszi vetésű gabonák már betakarítható állapotban vannak, és ilyenkor a növénykultúrák különösen sérülékenyek.

A Groupama Biztosító szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a  bejelentett károk közül megkülönböztetett figyelmet fordítanak a betakarítás előtt álló növényekkel kapcsolatos károk rendezésére.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás