Friss árfolyamok >>

Pénzt öntenek a baromfi- és sertéságazatra – itt van, mire lehet pályázni

2019. június 18. 11:19:00
Mintegy 2 milliárd forintot ad az Agrárminisztérium.

A tárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára, amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termékfeldolgozási, -forgalmazási, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (pl. takarmánygyártás) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti, és általános, csekély összegű támogatás formájában vehető igénybe – közölte az Agrárminisztérium.

Kik jogosultak rá?

A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a 2018. évben baromfi- vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, és/vagy a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás, aki, vagy amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat. (A támogatás feltételeit tartalmazó rendelet ide, az egy és ugyanazon vállalkozás értelmezésével kapcsolatos további információ ide kattintva érhető el.)

Dolgozóként 200 ezer forint

A támogatás alapja az igénylő támogatott tevékenysége keretében foglalkoztatottaknak, amely után alkalmazottanként legfeljebb 200 ezer  forint támogatás igényelhető. A támogatás alapjául szolgáló állományi létszámot az igénylő a támogatott tevékenységből származó 2018. évi árbevételének és a 2018. évi teljes árbevételének hányadosa és az igénylő által 2018. évben foglalkoztatott átlagos statisztikai állományi létszám szorzataként kell meghatározni.

A támogatási kérelem június 24. és július 5. között nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz, a Kincstár által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatványon.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás