Friss árfolyamok >>

Kiderült, mennyivel lesz drágább a csirkehús

2018. augusztus 30. 07:38:00
A takarmány és a munkaerő is felfele hajtja az árakat.

Várhatóan akár 10 százalékos áremelkedés is elképzelhető a baromfiágazatban – mondta a Baromfi Termék Tanács igazgatója. Csorbai Attila elmondta, hogy az az emelkedő takarmányárak, valamint a  munkabér-költségek jelentős növekedése hamarosan rákényszerítheti a baromfiágazat szereplőit arra, hogy árat emeljenek.

Egyre nagyobb a kereslet

Az igazgató véleménye szerint átlagosan tíz százalék körüli áremelés lenne reális és indokolt a teljes baromfi termékkörben. Ezt az is elő fogja segíteni, hogy a sertéspestis következményeként nagy mennyiségű sertéshús fog kiesni a piacról, amit véleménye szerint baromfival fognak pótolni – tette hozzá.

Baromfifeldolgozóra ad milliárdokat a kormány

Egy kapacitásbővítő beruházást támogatnak. Tovább a cikkhez >>>

A baromfitartás költségeinek növekedése – legalábbis a takarmányok esetében – még nem számszerűsíthető pontosan, takarmányárakat befolyásolhatják a nagy keverők készletei, vagyis az új áregyensúly szintje mellett az is kérdés, hogy a baromfitenyésztőknek mikortól kell a drágább takarmányt vásárolniuk. – írja az agronapló.

A baromfihús ára a tavalyi áfacsökkentésnek köszönhetően a környező országokhoz viszonyítva még így is Magyarországon a legalacsonyabb. Egyes vállalkozások tapasztalatai alapján önmagában két számjegyű keresletnövekedést generált tavaly a hazai piacon az áfacsökkentés. Csorbai Attila szerint a 10-15 százalékosra tehető forgalomélénkülés idén is folytatódhat, ami az áruházláncok számára is lehetőséget teremt arra, hogy az emeljék a beszállítói és a fogyasztói árakat – írják.

Meglepő dolog miatt drágulhat a baromfihús

Nőtt a vállalkozások költsége, ami végső soron a vásárlókon csapódik le. További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás