Friss árfolyamok >>

Talicskával hordták a pénzt a magyarok a boltba – ez fogyott a legjobban

2018. január 16. 09:40:00
Egyre többet költünk klasszikus játékokra, a játékboltok legjobb napja Aranyszombat volt.

Bővült a hagyományos játékok piaca, országos átlagban 4 százalékkal, míg a Regio Játék áruházaiban 7,1 százalékos volt a növekedés a karácsonyi időszakban, ezzel a vállalat árbevétele elérte a 10,5 milliárd forintot. A játékpiac forgalma tavaly is decemberben tetőzött, az éves bevétel negyedét az ekkor fa alá szánt meglepetések adták, tudta meg a Privátbankár.hu. Országos szinten összesen 45 milliárd forintot költöttek a magyarok játékokra, a legforgalmasabb nap Aranyszombat volt, minden ötödik játék ezen a napon talált gazdára.

A legnépszerűbb termékkategóriák sorában még mindig a különféle építőkészletek vitték a prímet, a dobogó második fokán a társas- és kártyajátékok, a harmadikon pedig a kreatív és fejlesztő játékok végeztek. Sokszor azonban a szülők az aktuálisan a reklámokban látható játékokat keresi, így a figurák, babák és plüssök is felkerültek a listára.

Kütyüt vettél a gyereknek karácsonyra? Te is rombolod a jövőjétNagyon sok gyerek kapott karácsonyra valamilyen okos kütyüt - telefont, tabletet, laptopot. Ilyenkor azonban az ajándékkal együtt felelősség is jár: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Ráadásul emiatt egyre több gyerek válik rövidlátóvá, mivel a szabadidejük nagy részét a képernyő bámulásával töltik. Mire érdemes figyelni és hogyan tanítható meg a gyereknek az ügyes használat? Adunk 7 tippet a szülőknek. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás