Friss árfolyamok >>

Szalmonellás bébitápszer: Magyarországot is elérte az élelmiszerbotrány

2018. január 17. 10:34:00
A francia vállalat termékei hozzánk is jutottak, egyelőre vizsgálják, pontosan mely tejporok érintettek a visszahívásban.

A Lactalis termékei egy francia üzletben (Fotó forrása: EPA/SEBASTIEN NOGIER)
A Lactalis termékei egy francia üzletben (Fotó forrása: EPA/SEBASTIEN NOGIER)

A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak - közölte a Nébih.

A múlt héten a dm saját márkás bébiételét kellett visszahívni, klórtartalmú tisztítószer maradványát találták benne. Részletek >>>

Szalmonellával szennyezett

Az eredeti visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott.​ (A korábbi hírek arról szóltak, hogy szalmonella szennyezettséget mutattak ki a babatejporokban.)

Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis szerint a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih most megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól hamarosan tájékoztatást adnak.

Csoda, hogy élünk – ezekkel etettek minket

Rovarirtóval szennyezett tojások, madárinfluenza miatt leölt állatok milliói, hiány kacsából és libából az üzletekben, mocsok a Nagyi Palacsintázójában, pocsék minőségű termékek – csak néhány eset, a jéghegy csúcsa az elmúlt egy évből, amelyek kiderültek. 2017 legnagyobb és legemlékezetesebb élelmiszerbotrányai >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás