Friss árfolyamok >>

Óriásit változik a fizetés több ezer magyar boltban

2017. november 14. 14:18:00
Bejött az NGM bankkártya-elfogadóhelyek számát növelő programja.

Ajánlatunk

A bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítése érdekében indított kormányzati program teljes támogatási keretét lejegyezték a szolgáltatók, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium a programot felfüggesztette - közölte a tárca a Privátbankár.hu-val.

A programnak köszönhetően összesen több mint 60 ezer új terminálon lehet majd kártyával fizetni

Mint az NGM közleménye emlékeztet: a  tavaly indult bankkártya-elfogadóhely telepítési program első lépcsőjében telepíteni vállalt mintegy 30 ezer terminál már a több mint felét forgalomba is helyezték a programban részt vevő szolgáltatók.

A szükséges felkészülési idő után hónapról-hónapra dinamikusan nő a kihelyezett kártyaolvasók száma. A program második lépcsőjében újabb 30 ezer terminál telepítésének támogatását biztosítja a kormány, eszközönként 80 ezer forint támogatást nyújt a költségvetés.

Lassan mindenki a mobiljával fizet

A szolgáltatók a második ütemben is az ingyenes telepítés mellett legfeljebb 1 százalék forgalomarányos díjat számíthatnak fel. Így a kisebb vállalkozások, kereskedelmi egységek is méltányos költségszinten tudják a bankkártyákat elfogadni fizető eszközként, amelynek forgalombővítő hatása lehet. Ez különösen fontos lehet akkor, amikor az érintőkártyák gyors elterjedésével és korszerű mobil fizetési applikációk megjelenésével egyre több fogyasztó kíván POS-terminálon keresztül fizetni.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás