Friss árfolyamok >>

Nem esznek elég nyúlhúst a magyarok

2017. május 31. 13:23:00
Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére.

Ajánlatunk

Fagyasztásra váró nyúlhús a svájci tulajdonú Olivia Kft. feldolgozó ütemében.
MTI Fotó: Bugány János
Fagyasztásra váró nyúlhús a svájci tulajdonú Olivia Kft. feldolgozó ütemében. MTI Fotó: Bugány János

Országos kampány indul a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese egy szakmai konferencián.

Nagy István mint elmondta, hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhús-exportőrének számít, ugyanakkor a hazai nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén kullogunk.

Itthon a becsült nyúlhús fogyasztás fejenként 2-3 dekagramm évente, míg például a mediterrán országokban ez meghaladja a 2 kilogrammot is. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kampányt indít.

Nagy István felhívta a figyelmet a nyúlhús kedvező élettani hatásaira. A promóció céljáról pedig elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait.

Az egészségtudatos táplálkozás széleskörű terjedésével egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. A nyúlhús kedvező beltartalmának köszönhetően könnyen beilleszthető a modern étrendekbe. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket, amely alkalmassá teszi, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás