Friss árfolyamok >>

Elképesztő állapotok: egerek is rohangáltak a vágóhídon

2019. január 23. 09:19:00
Rovarokat, élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzésekor.

A vágóhídon erősen kifogásolható higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei, ahol január közepén folytattak helyszíni vizsgálatot. Az ellenőrzés időpontjában az üzem vágócsarnokában nem működtek az eszközfertőtlenítők, több helyen rozsdásak voltak a fém berendezési tárgyak - közölte a Nébih.

Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt.

A súlyos higiéniai hiányosságokat tetézte, hogy az egységnél az állati eredetű melléktermékek égetését lejárt ideiglenes működési engedély birtokában végezték, az élelmiszer-előállítás során a darabolási tevékenységet pedig engedély nélkül folytatták.

Újra kinyithatott a vágóhíd

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, a fellelt 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivonta a forgalomból. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléje után folytathatta tevékenységét.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás