Friss árfolyamok >>

Több milliárdos üzletről dönthetnek: meghódítja Amerikát a Ferrero?

2018. január 11. 09:41:00
Már a hétvégén új tulajdonosa lehet a Nestlé amerikai ágazatának.

Ajánlatunk

Megválna amerikai csokoládé-üzletágától a Nestlé, a Reuters értesülései szerint a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata jelenleg vevőket keres az akvizícióra, amely akár a 2,5 milliárd dollárt is elérheti.

Immár egyik legnagyobb gyárát üzemelteti nálunk a Nestlé Tovább a cikkhez >>>

Jelenleg az olasz Ferrero tűnik a legesélyesebb jelöltnek, a források szerint ugyanis a a cég már jó ideje térnyerést fontolgat az amerikai piacon, ennek jegyében tavaly már felvásárolt két amerikai édességgyártót, a Ferrara-t és a Fannie May-t.

A döntés már a következő napokban is megszülethet, a hírek szerint a Ferrero legutóbbi ajánlata már a 2,5 milliárd közelébe került, ezzel megpróbálva előnyt szerezni az amerikai Hershey-vel szemben. A sikeres akvizícióval a Ferrero a harmadik legnagyobb édességgyártóvá válna az Egyesült Államokban, a Mars és a Hershey után.

A Nestlé júniusi nyilatkozata szerint a vállalatóriás más üzleti stratégiák felé tekintget, több új terméket is piacra dobva, de globális édességgyártói tevékenysége továbbra is megmarad (így például továbbra is kezében marad a KitKat és az Aero).

Malajzia lehet a csokoládégyárak Mekkája – te megkóstolnád a halal csokit?

Az élelmiszergyártás meglehetősen rugalmasan alkalmazkodik a különböző kultúrák és diéták szokásaihoz, így az édességek között is találunk már mindenféle mentes, vagy épp szigorú előírásoknak megfelelő termékeket. A csokoládé sem kivétel, ráadásul most egy igen nagy támogatói kört sikerült megnyernie magának – könnyen lehet, hogy ezentúl a sarki üzletben is lehet majd muszlim csokit kapni? További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás