Friss árfolyamok >>

Rájár a rúd a Bosch-ra: újabb gyárban lesz sztrájk

2018. február 8. 13:48:00
A hatvani gyárban kötött bérmegállapodást követően most Miskolcon is hasonló problémával kell szembenéznie a vállalatnak.

Február 12-én hétfőn 2 órás általános sztrájkot hirdetett az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete  a Bosch konszern egyik miskolci gyárában, miután megrekedtek a bértárgyalások a felek között – tájékoztatott a szakszervezet elnöke. Janik Tamás szerint elkötelezettek a békés megoldás mellett, de a munkáltató a szakszervezet által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitától elzárkózik, ezért a szakszervezeti tömörülés csütörtökön sztrájkbizottság felállítása mellett döntött.

A munkavállalóknak nem maradt más választása, mint a munkabeszüntetés eszközéhez nyúlni, a szakszervezet ugyanis 19 százalékos béremelést és lojalitási bónuszt kér a munkaviszonyban eltöltött évek után, valamint a cafeteria keretösszeg növelését, 360 ezer forintra – tette hozzá.

Hatvan után Miskolc

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. kommunikációs szervezete közölte: a dolgozók 99 százaléka a béremelést tartalmazó munkaszerződés-módosítást aláírta és az emelt bérek kifizetése ez alapján történik a szokott időben. A gyárban a már elfogadott, emelt fizetéseken felül bevezették a hűségbónuszt is. A vezetés tudomásul vette a sztrájk bejelentését és a jogszabályokban foglaltak szerint jár el – tették hozzá.

Korábbi hírek szerint a vállalat hatvani gyárában már sikeresen létrejött a bérmegállapodás, a dolgozói érdekképviselet követeléseit nagyrészt teljesítő, kompromisszumos megállapodás született. Ennek keretében 12 százalékos egységes béremelés, negyedéves jelenléti bónusz, munkaidő-kedvezmény, valamint a karácsonyi időszakra vonatkozó pótlékok jelentős emelése is szerepel.

Sztrájkok bénítják Németországot: az autóiparnak is fájt

A német ipar csaknem félmillió dolgozója folytatott 24 órás sztrájkot az utóbbi három nap az ország legnagyobb szakszervezete, az IG Metall felhívására, A németországi fém- és elektronikai ipar 3,9 millió dolgozójának érdekeit képviselő szakszervezet január elején kezdett sztrájksorozatának újabb akciója elsősorban autógyártókat és autóipari beszállítókat sújtott. Részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás