Friss árfolyamok >>

Örülhetnek a dolgozók, ennél a multinál kiharcolták a béremelést

2018. február 6. 09:09:00
Az alapbéren kívül még számos javító elemet tartalmaz a megállapodás.

Létrejött a bérmegállapodás a Bosch hatvani gyárában. A Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HADFSZ) elnöke kijelentette: a dolgozói érdekképviselet követeléseit nagyrészt teljesítő, kompromisszumos bérmegállapodás született a magyarországi Bosch-csoport és a Szakszervezet között.

A vállalat által meghatározott mértékűnél magasabb béremelést követelnek, ezért január 24-én figyelmeztető sztrájkot hirdettek a Bosch hatvani üzemének szakszervezetei. Erről korábban már írtunk >>>

Janik Tamás elmondta: az üzemben megtartott kétórás figyelmeztető sztrájkot követően a munkaadókkal tartott tárgyalásokon sikerült nemcsak alapbéremelést, de egyéb szociális, a munkavállalói hangulatot javító elemeket is tartalmazó konszenzusos javaslatcsomagot kidolgozniuk.

Ennek jóváhagyására vagy elvetésére öt napjuk volt a dolgozóknak, akik végül 74 százalékos arányban éltek a megállapodás-tervezet véleményezésének lehetőségével, végül a szavazásban részt vevők 94 százaléka támogatta a tervezetet. A szakszervezet elnöke hozzátette: meggyőző arányú felhatalmazás birtokában írték alá a vállalat képviselőivel a megállapodást. Ennek keretében 12 százalékos egységes béremelés, negyedéves jelenléti bónusz, munkaidő-kedvezmény, valamint a karácsonyi időszakra vonatkozó pótlékok jelentős emelése is szerepel.

Ezért kapnak hónapokkal korábban fizetésemelést az egészégügyi dolgozók

Az egészségügyben és szociális terület szakdolgozói november helyett már a januári fizetéssel megkapják a szakszervezetekkel korábban kialkudott béremelést - mondta Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetője. További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás