Friss árfolyamok >>

Cáfol a Csíki Sör gyártója: szó sincs csődközeli helyzetről

2017. okótber 12. 13:15:00
A Csíki Sör gyártója szerint egyáltalán nincsenek csődközeli helyzetben, a veszteség csak könyvelési kérdés, és a magyar adófizetők pénze sosem kerül a Csíki Sörbe.

Ajánlatunk

A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt: súlyosan eladósodott és csődközeli állapotba került a székelyföldi Lixid Project SRL, a Csíki Sör gyártója; a lap információi szerint legkésőbb tavaszra bedől a gyár, hacsak nem érkezik valahonnan váratlan segítség. A társaság szerint azonban a cikk (amelyet a Privátbankár.hu is szemlézett) valótlanságokat tartalmaz.

Szerkesztőségünknek eljuttatott levelükben azt írják: a Csíki Sör eladásai hónapról hónapra és évről évre nőnek. "A márka az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar kisüzemi sörmárka. A nemrég indított házhozszállítási akciónk pedig teljes siker, több tízezer embert szolgáltunk ki egy hónap alatt. Új munkatársakat veszünk fel, bővítjük az autóparkunkat, új sörökkel jelenünk meg a piacon és folyamatosan bővítjük a piacunkat" - írják.

A társaság szerint a cikkben említett csődközeli állapotról szó sincs. A cikkben szereplő veszteség könyvelési kérdés, melynek oka egy 2016-os fejlesztés és beruházás egyes költségeinek elszámolása.

A Magyar Nemzet arról is írt, a vállalkozást vezető Lénárd András magyar bankokkal (köztük állami tulajdonban lévő pénzintézetekkel) tárgyal a hitelek átcsoportosításáról. Ezzel kapcsolatban a Csíki Sör csapata megjegyzi: adófizetők pénze, állami támogatás, vagy állami hitel soha nem volt a Csíki Sörben és nem is lesz, ilyenről nem is tárgyalnak. "Egyedüli segítség, amit kaptunk, az a jó szó és a magyar emberek kiállása mellettünk, melyet ezúton is köszönünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy munkánkkal és sikereinkkel sok ellenérdekeltet és irigyet szereztünk, a fenti cikk megjelenését is ennek tulajdonítjuk" - zárja közleményét a társaság.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás