Friss árfolyamok >>

A világ kezdi megutálni az édességeket? Óriási üzlet köttetett

2018. január 17. 09:17:00
Nincsenek könnyű helyzetben az édességgyártók, úgy tűnik, az emberek elkezdtek nemet mondani a cukorra - a Nestlé is megszabadult az amerikai üzletágtól, a bőkezű vevő a Ferrero.

A Nestlé eladja az édesség-üzletágát az olasz Ferrerónak - erősítette meg a pletykákat a svájci cég. A vételár igencsak borsos, 2,8 milliárd dollár.

A Ferrero Rocher, a Nutella, a Tic-Tac mellé így sikerült begyűjteni olyan népszerű márkákat is, mint a Butterfinger vagy a Baby Ruth. (A nálunk is jól ismert Kit Kat márka viszont nem része a megállapodásnak, az marad az amerikai piacon a Hershey-nél, a világ többi részén a Nestlénél.)

Bár a Nestléről mindenkinek a csokik és az édességek jutnak eszébe Amerikában is, a gyártó valójában jóideje azon dolgozik, hogy elmozduljon az egészségesebb élelmiszerek gyártása felé - már csak azért is, mert a csokik és cukorkák piaca nagyon visszaesett az elmúlt években. Az értékesítésből származó masszív bevételt most olyan üzletágak fejlesztésére akarják fordítani, mint a palackozott víz vagy a kávé.

A Ferrero a vásárlással a harmadik legnagyobb szereplővé válik az amerikai édesség-piacon a Hershey és a Mars mögött. Ez a piac mindössze 1 százalékkal nő évente, így több szereplő is az egészségesebb termékek vonalán próbál erősíteni - ahogy az üdítőital-gyártók kínálatában is az alacsonyabb energiatartalmú, cukormentes termékek  körében jönnek inkább az újdonságok.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás