Friss árfolyamok >>

A BKV felrúgta a szerződést az Ikarusszal

2018. július 11. 12:05:00
A héten csődvédelmet kért buszgyár csak 10 járművet szállított le.

Többen adták át a buszokat, mint ahány időre elkészült. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a BKV Modulo M168 D típusú metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én. A háttérben Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója és Mészáros Csaba, az Ikarus Egyedi Kft. ügyvezető igazgatója.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Modulo M168 D típusú buszok átadása 2018 januárjában. (Fotó: MTI Fotó, Balogh Zoltán)

A BKV közölte: a Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. között 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz vásárlására közbeszerzési eljárás keretében kötöttek szerződést még tavaly januárban.  Szintén tavaly a fent említett társaságok egy háromoldalú szerződést is kötöttek 30 darab jármű átruházására.

A 30 darab autóbuszból a szerződés teljesítésének határidejéig (idén április 11.), illetve a határidőt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig összesen 10 darabot vett át a BKV. A szerződés értelmében a BKV Zrt. a nem szerződésszerű teljesítésre tekintettel jogosult a szerződéstől való elállásra, valamint a késedelmes teljesítésre tekintettel további jogkövetkezmények (kötbér) alkalmazására.

Elállnak

A BKV Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a közlekedési társaság az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött Modulo M168d típusú autóbuszok adásvételéről szóló szerződéstől az Ikarus Egyedi Kft. által nem teljesített rész tekintetében eláll.

Megkezdik továbbá az Ikarus Egyedi Kft.-hez csatlakozó szerződések felülvizsgálatát is, amelynek eredményéhez képest fog társaság a további szükséges lépések megtétele felől dönteni, hiszen a BKV nem kíván lemondani a szerződésekben biztosított jogairól, illetve azok érvényesítéséről - jegyzi meg a közlemény.

Mint ahogy arról korábban írtunk, az Ikarus Egyedi Kft. a fizetési nehézségeinek kezelésére hétfőn kért csődvédelmet, egyben kérték a kormányt, hogy minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek. Kedden ez meg is történt.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás