Friss árfolyamok >>

Vállalat

Középcsapattá züllesztette a világ legnagyobb fociklubját, őrült összegeket keresett közben

A kedden menesztett Manchester United-edző, Jose Mourinho szakmailag rég már csak árnyéka egykori, sikert sikerre halmozó önmagának, de ez az utolsó fizetésén egyáltalán nem látszott: jobban keresett, mint sztárjátékosai túlnyomó többsége. És az edzőktől szoktalan módon egy sor szponzorszerződés is tömi a zsebét.

A novemberi adócsomag legfontosabb újdonsága: mire kell figyelni?

A 2018. november 23-án kihirdetett adócsomag talán legfontosabb újdonsága, hogy 2019-től lehetővé teszi, hogy az azonos cégcsoporthoz tartozó társaságiadó-alanyok ne külön-külön, hanem együttesen csoportos társaságiadó-alanyként teljesítsék adókötelezettségeiket. A csoportos adóalanyiság megalapítására vonatkozó döntés meghozatalára viszonylag szűk időtartam áll rendelkezésre, mert a megalakuláshoz szükséges adóhatósági engedély iránti kérelmet 2019. január 15-ig be kell nyújtani. A döntés előkészítése során vannak olyan területek, amelyekre érdemes külön figyelmet fordítani. A Témával a Trend FM műsora is foglalkozott.

Óriási összeborulás Amerikában

Két telekommunikációs cég egyesül.

Az EU pénzén bővít a MÁV: még 8 motorvonat érkezik

Ezek 2021 elejéig állnak majd forgalomba.

Nissan-botrány: nincs még új elnök

A vállalat felügyelőbizottsága egyelőre elhalasztotta a választást.

Költi a pénzt a Google – komolyan gondolják a költözést

Rengeteg pénzt kiad a techcég az új irodákra.

Új budapesti taxi indult – ők lehetnek a legjobbak?

Nemcsak az applikációban becsült árat garantálja a Taxim, de azt is, hogy egyenruhás sofőrjei a legjobbak lesznek a piacon.

Rezsicsökkentés helyett milliós bírság is jöhet

Tízmillió forintos bírsággal is számolhatnak a kötelező átfogó energetikai átvilágítást elmulasztó nagyvállalatok, miközben az audit akár komolyabb beruházás nélkül is 5-10 százalékkal csökkentheti az energetikai költségeket - hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt.

Bejelentették: több száz dolgozót tesz lapátra a Magyar Telekom

A 400 dolgozót várhatóan jövő év első negyedévében küldik el.

Pisztoly, paprikaspré - 45 millióból vásárolt be a NAV

Az adóellenőröknek néha felfegyverzett adócsalókkal és cigarettacsempészekkel is meggyűlik a baja.

Minden lépésünket titkos térképre rajzolja a telefonunk, és ezen cégek egész sora gazdagszik meg

Az elmúlt néhány év során új iparág született, ami azokat a helyváltoztatási adatokat teszi pénzzé, melyeket a zsebünkben lapuló telefonunkra letöltött alkalmazások gyűjtenek be. A napi mozgásunk lekövetéséből összeálló információcsomagokat ezek a cégek aztán a hirdetőknek és hedge fundoknak adják el, hogy azok további hasznot húzzanak belőlük. A továbbított adatok az illetékes vállalatok közlése szerint névtelenek - de közben nagyon is személyesek, érzékenyek, és ismeretükkel bárki könnyedén be is azonosítható.

Itt a válasz a munkaerő-megtartás kérdésére!

Nem, nem csak a pénz az, de már a csocsóasztal és a PlayStation sem elég. Az egészség viszont motivációt jelent.

Mészárosék ezt is elérik: jönnek a magyarbarát szállodák Kínában

Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalatával működik együtt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodalánc.

Egy korszak vége: eltűnhet a Traubi

Az üzemet és a védjegyeket 1,1 milliárd forintért adnák el.

Vészjósló komédia: még mindig nem tudjuk, hogy mit tud rólunk a Google

Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg és Jack Dorsey után a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai is megjelent az amerikai kongresszus előtt, a több mint három órás kihallgatás időnként vészjóslóan titokzatossá, időnként pedig egész egyszerűen komikussá vált - sok új információ ugyanakkor nem derült ki.

Bezárja az egyik kínai gyárát a Samsung

Tianjinban befejezi a gyártás a koreai vállalat.

9,8 milliót adtak Orbánék egyetlen új munkahelyért idén

Az idei évben rekordösszeget dugott a multinacionális, beruházást tervező vállalatok zsebébe az Orbán-kormány az egyedi kormánydöntések révén. A legtöbb pénz a debreceni BMW-gyár kapta, a legtöbb állást a ContiTech hozta létre.