Friss árfolyamok >>

Spórolnál a rezsin? Újítsd fel a házat állami támogatással!

2017. január 18. 16:13:00
Jön az Otthon Melege Program folytatása, több mint 200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra lehet majd pályázni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium emellett további 150 milliárd forintot oszt szét állami fenntartású közintézmények között hasonló célokra. A lakóingatlanokra felajánlott összegből mintegy 50 ezer lakást lehet felújítani, a támogatási érték felső határa házak esetében 10, lakások esetében 7 millió forint. Gyakorlatilag bármire lehet pályázni, ami energiafogyasztást csökkent. A most induló pályázatok részletei a Széchenyi Programiroda honlapján lesznek elérhetők.

Az NFM fejlesztés és klímapolitikáért-, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Szabó Zsolt elmondása szerint a lakóépületek energetikai korszerűsítésére a központi régióban 100, a központi régión kívül 105 milliárd forint jut. A 0 százalékos kamatozású, 90 százalék intenzitású pályázatok segítségével így akár a felére is csökkenthetnek a rezsiköltségek, fűzte hozzá. A tervek szerint valamennyi pályázat megnyílik az év első felében, a szerződéskötések várhatóan 2018 tavaszáig lezárulnak.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás