Friss árfolyamok >>

Annyira népszerű lett a hitelprogram, hogy felfüggesztették

2017. június 1. 15:35:00
Mától szünetel a kapacitásbővítő pályázatok befogadása.

Június 1-jétől a jelentős számú kérelem miatt átmenetileg szünetel a pályázatok befogadása a kapacitásbővítő beruházásokat támogató kombinált hitelprogramban - jelentette be csütörtökön az MFB Magyar Fejlesztési Bank.

Az MFB közleményében kifejti: a vártnál gyorsabb ütemben halad az uniós források közvetítése. A tavaly májusban, 70 milliárd forintos kerettel meghirdetett, első nulla százalékos kamatozású, versenyképességet növelő hitelprogramon túl az idén februártól elérhető, 112,5 milliárd forintos, a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásait támogató kombinált hitel esetében is olyan sok kérelem érkezett, hogy szüneteltetni kell a pályázatok befogadását.

Jelentős az érdeklődés az élelmiszeripari komplex beruházások támogatására szolgáló kombinált hitel iránt is, ahol a források csaknem 52 százalékára érkezett pályázat, valamint a felhőalapú vállalati szolgáltatások és IKT megoldások fejlesztését célzó kombinált hitel esetében is, amelynél a rendelkezésre álló keret 67 százalékát igényelték eddig a vállalkozások.

A még elérhető, nyolc kombinált termék összesített adatai alapján a forráskeret több mint ötven százalékára érkezett be pályázat.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás